Başkent Ankara’nın ormanlarla kaplı ilçelerinden biri olan Kızılcahamam son yıllarda siyaset arenasında da adını sıkça duyurmaya başladı.

AK Parti ve MHP’nin parti içi değerlendirmelerini yaptığı toplantıları için Kızılcahamam’da yaparken, ilçenin Türkiye’nin Davos’u olma yolunda ilerlediği ifade ediliyor.

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran’ın sık sık dile getirdiği bu konuyla ilgili olarak Hürriyet Yazarı Murat Yılmaz da dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.

Ankara kulislerini hareketlendiren iddia: Erdoğan 5 bakanı değiştirecek! Ankara kulislerini hareketlendiren iddia: Erdoğan 5 bakanı değiştirecek!

AK Parti’nin 31’nci değerlendirme ve istişare toplantısını Kızılcahamam’da gerçekleştirdiğini temmuz ayındaki çalışma kampının da yine bu ilçede yapılacağını hatırlatan Yılmaz, yazısında şöyle dedi:

“ Kızılcahamam, yüzde 80’i ormanlarla kaplı Türkiye’nin termal ve doğa cenneti ilçelerinden. Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Kızılcahamam için “Türkiye’nin Davos’u” vurgusunu hep yapıyor. Haksız da sayılmaz çünkü Kızılcahamam en az Davos kadar güzel.

Kızılcahamam’ın bir de ABD’deki Hollywood yazısından esinlenerek yapılan dev bir Kızılcahamam tabelası var. Halen görmediyseniz gidin, gezin, bu tabelanın önünde de bir hatıra fotoğrafı çektirin...”

BAŞKANDAN TEŞEKKÜR

Yılmaz’ın bu yazısını alıntılayarak sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunan Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar da şöyle dedi:

“Hürriyet Gazetesi Ankara Haber Koordinatörü Murat Yılmaz, köşe yazısında bugün AK Parti 31. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na ve Kızıcahamama değindi. Murat Yılmaz yazısında Kızılcahamam’ımızdan övgüyle bahsetti. Kendisine ilçemize olan ilgisinden dolayı çok teşekkür ediyorum.”

Muhabir: Onur Dedeoğlu