Son dönemde birçok kredi kartı sahibi, Savunma Sanayi payı adı altında 750 liralık kesintiden kaçınmak amacıyla kart limitlerini hızla düşürdü. Ancak bu kesintinin kaldırılmasıyla birlikte, yeniden limit artırmak isteyenler beklenmedik zorluklarla karşılaştı. Limit düşürmek oldukça basit bir işlem olsa da, yeniden artırmak için bazı koşulları yerine getirmek gerekiyor.

Gümrüklerde yapay zeka destekli denetim: 3 milyar liralık gelir kaybı önlendi Gümrüklerde yapay zeka destekli denetim: 3 milyar liralık gelir kaybı önlendi

Limit Artırmak Artık Eskisi Kadar Kolay Değil

Geçtiğimiz hafta 100 bin lira ve üzeri kredi kartı limitlerini düşüren kişiler, limitlerini tekrar yükseltmek için bankaların şubelerine başvurmak zorunda kaldı. Bankalar, limit artırma taleplerinde gelir beyanı gibi belgeler talep ediyor ve bu süreci hızlandırmak isteyenler şube işlemleriyle uğraşmak durumunda kalıyor.

Gelir Beyanı Şart Oldu

Kredi kartı limitini artırmak için bankaların talep ettiği gelir beyanı, sürecin olmazsa olmazı haline geldi. Gelir beyanında bulunamayan kullanıcılar, limitlerini yeniden yükseltme konusunda zorluk çekiyor. Uzmanlar, limit artırma işlemlerinin şubelerden yapılmasının daha hızlı sonuç verebileceğini belirtiyor, ancak yine de gelir beyanı sunmak şart.

Kaynak: Haber Merkezi