Zorba balesi Ankaralı sanatseverlerle buluşacak Zorba balesi Ankaralı sanatseverlerle buluşacak

23 Ekim 2024 tarihinde Ziraat Bankası Ana Salonunda gerçekleşecek olan Macar Besteciler Konseri, müzik tutkunlarını bir araya getirecek. Konserin orkestra şefliğini ünlü sanatçı István Dénes üstlenirken, Macaristan Devlet Operası Korosu ve Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası sahne alacak.

Konserde, Gábor Csíkı'nın şefliğindeki Macaristan Devlet Operası Korosu ve başkemancı Erkin Onay yönetimindeki orkestra, dinleyicilere unutulmaz bir deneyim sunmayı hedefliyor. Programda A. Pacsay’ın “Yeni Yıl Uvertürü”, F. Liszt’in “E flat major Piyano Konçertosu” gibi eserlerin yanı sıra B. Bartók’ın “Dans Suite”i ve Z. Kodály’ın “Psalmus Hungaricus”u da yer alacak. Piyanist Gergely Bogányi ve tenor Szabolcs Brickner da performanslarıyla dinleyicilere eşlik edecek.

Konserin detayları ve bilet alım bilgileri, etkinliğin resmi web sitesinden edinilebilir. Sanatseverlerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Müzik dolu bu akşamda, sanatın ve melodilerin keyfini çıkarmak için tüm müzikseverler davetlidir.

Kaynak: Sevda Ecem Karapolat