Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, Bayburt ve Ardahan için kar uyarısında bulundu. Yapılan genel hava durumu değerlendirmesine göre, hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacak ve sıcaklıkların ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Yapracık Mahallesi'ne yeni Sosyal Yaşam Merkezi Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Yapracık Mahallesi'ne yeni Sosyal Yaşam Merkezi

Öğlen saatlerinden itibaren Bayburt’ta karla karışık yağmurun etkili olacağı bildirildi. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Bölgemiz genelinde havanın parçalı bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Ardahan’ın kuzeyi ile Bayburt ve çevresinin karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinin ise kar yağışlı geçeceği, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor" denildi.

Özellikle Bayburt’un Demirözü ve Aydıntepe ilçelerinin merkezlerinde karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinde ise kar yağışının etkili olacağı belirtiliyor. Vatandaşların, olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları tavsiye edildi.

Kaynak: İHA