Dr. Metin Kıratlı kimdir, kaç yaşında, nereli, mesleği nedir gibi sorular, geçtiğimiz yıl Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile İdari İşler Başkanlığına yeniden atanmasının ardından merak edilmeye başlanmıştı. O günden bu yana Kıratlı'nın ismi zaman zaman gündem oluyor. İşte, Dr. Metin Kıratlı hakkında detaylar...

Ahmet Zenbilci oğlu kimdir, Ahmet Zenbilci oğlu ne yaptı? Ahmet Zenbilci oğlu kimdir, Ahmet Zenbilci oğlu ne yaptı?

Metin Kıratlı Kimdir, Nereli ve Kaç Yaşında?

Aslen Karaman'ın Ayrancı ilçesinden olan Dr. Metin Kıratlı, 14 Şubat 1969 tarihinde Konya/Ereğli’de doğmuştur. İlkokul ve lise eğitimini Ereğli’de tamamlamış olan Kıratlı, 1990 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur.

Eğitim hayatına Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Kamu Diplomasisi Eğitim Programı ile devam eden Kıratlı, Goethe Enstitüsü’nde (Berlin) yabancı dil eğitimi almıştır. İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Anabilim Dalı'nda yüksek lisansını tamamladıktan sonra, doktora eğitimini Kırıkkale Üniversitesi'nde bitirmiştir.

Metin Kıratlı Ne İş Yapıyor?

Meslek hayatına Ankara Adliyesi’nde hâkimlik stajıyla başlayan Kıratlı, sırasıyla Ulaş, Çaldıran, Yalvaç ve Manavgat hâkimlikleri yapmıştır. 2004 yılında Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nde Tetkik Hâkimlik, Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdürlük görevlerinde bulunmuştur.

2014 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmesiyle Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığına atanmıştır. 3 Ağustos 2018 tarihinden itibaren Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı olarak görev yapmaktadır. Ayrıca, 23 Kasım 2018 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile YÖK Üyeliği görevine getirilmiştir.

Metin Kıratlı Evli mi?

Dr. Metin Kıratlı, Akdeniz Havzası ve Afrika Medeniyetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Danışma Kurulu Başkanlığı görevini de yürütmektedir. İyi derecede Almanca bilen Kıratlı, evli ve iki çocuk babasıdır.

Metin Kıratlı Ne Kadar Maaş Alıyor?

Metin Kıratlı'nın ne kadar maaş aldığı merak edilmektedir. Ancak bu konuyla ilgili bir bilgi bulunmamaktadır.

Muhabir: Haber Bülteni