Milli Savunma Bakanlığı, düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, 2024 yılı Yüksek Askerî Şûra toplantısının Cumhurbaşkanı başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildiğini belirtti. Tuğamiral Aktürk, toplantıdan çıkacak kararların devlet, millet ve Silahlı Kuvvetler için hayırlı olmasını diledi.

Discord için önlemler başlıyor! Discord kapatılacak mı? Discord için önlemler başlıyor! Discord kapatılacak mı?

OPERASYONLARDA BÜYÜK BAŞARI

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Irak ve Suriye'nin kuzeyinde yürüttüğü operasyonlarda, yılbaşından bugüne kadar toplam 1588 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklayan Tuğamiral Aktürk, sadece son bir haftada bu sayının 67 olduğunu vurguladı. Ayrıca, 26 Temmuz'da Irak'ın kuzeyinde Gara, Kandil ve Asos bölgelerine düzenlenen hava harekâtında terör örgütüne ait 25 hedefin imha edildiği bildirildi.

TERÖRİSTLERE DARBE

Aktürk, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlere ait 6 mağara/tünelin tespit edildiğini ve bu alanlarda çok sayıda mühimmat ile yaşam malzemesinin ele geçirildiğini ifade etti. Hudut hattının Cumhuriyet tarihinin en etkin tedbirleriyle korunduğunu belirten Aktürk, son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 310 kişinin yakalandığını, 916 kişinin ise hududu geçemeden engellendiğini açıkladı.

40 BİNE YAKIN FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

Tuğamiral Aktürk, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 40 bine yaklaştığını belirtti. Ayrıca, İsrail'in Yemen ve Lübnan'a yönelik saldırılarının bölgedeki çatışma riskini artırdığına dikkat çekti. MSB olarak, İsrail'in uluslararası hukuka uygun hareket etmesi ve derhal ateşkes ilan etmesi çağrısında bulunuldu.

ASKERE GİDECEKLERE DUYURU

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yangın söndürme çalışmalarına desteğini sürdüğünü belirten Aktürk, 17 ayrı yerde meydana gelen orman yangınlarının söndürülmesine 50 helikopter ile 995 sorti yapılarak katkı sağlandığını bildirdi. Ayrıca, Ağustos, Eylül ve Ekim 2024 dönemlerinde silahaltına alınacak yedek subay, astsubay adayları ve erlerin sınıflandırma sonuçlarının 2 Ağustos’ta e-Devlet Kapısı, askerlik şubeleri ve MSB Mobil uygulamasından öğrenilebileceğini duyurdu.

Kaynak: İHA