Mülkiyeti Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Şereflikoçhisar Yeşilova Mahallesi’nde bulunan kaderine terk edilen modern mezbaha, 5 yıl süreyle Şereflikoçhisar Belediyesi’ne devredildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde; Şereflikoçhisar İlçesi Yeşilova Mahallesi 101072 ada 1 parselde bulunan kesimhanenin 5393 sayılı Belediye Kanununun 75’inci maddesinin (d) bendine istinaden 5(beş) yıl süreyle Şereflikoçhisar Belediyesine devredilmesine yönelik protokole ilişkin Hukuk ve Tarifeler Komisyonu Raporu kabul edildi.

Şereflikoçhisar’da Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık olarak 25 milyon lira para harcanarak yapılan ve yapıldığı günden bu yana açılışı yapılamayan Modern Mezbaha adeta kaderine terk edilmişti.

Elektrik, su ve kanalizasyonunda bir takım sıkıntıların olduğu iddia edilen, içerisinde ise çökmeler olduğu ileri sürülen mezbahanın Şereflikoçhisar Belediyesi’ne devredilmesi yerinde bir karar olarak değerlendiriliyor.

Bakan Şimşek'ten açıklama: "İstihdam artışı çok güçlü" Bakan Şimşek'ten açıklama: "İstihdam artışı çok güçlü"

2019 yılında İlçe Belediyesi tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesine Modern bir mezbaha yapmak için yer tahsisi yapılmış, yer tahsisinden birkaç yıl sonra ABB tarafında mezbaha yapım işi ihaleye çıkmış, hatta o an 10 milyon gibi bir rakama ihalesi yapılan mezbaha için yüklenici firma kazı çalışmasına başlamış, birkaç gün sonra maliyetini kurtarmadığı iddiası ile ihaleden çekilmişti.

Daha sonra ABB tarafından yeniden ihalesi yapılmış, ilk ihalede 150 büyükbaş, 300 küçükbaş hayvan kesim kapasitesine sahip olan mezbaha, kapasitesi küçültülerek, 25 büyükbaş, 50 küçükbaş kesim kapasitesi ile ihale dilmişti. Yapılan ihale sonrası müteahhit firma işi teslim etmişti.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş