Ciğerlerimiz yanıyor; 28-29 ve 30 Temmuz 2021 tarihlerinde, Yurdumuzun çeşitli bölgelerinde 81 yangın başlamış olup bu yangınları sahadaki ekipler can siperhane çalışarak, hayatlarını ortaya koyarak söndürmeye çalışıyorlar. İl bazında ele alırsak Adana'da 20 adet yangın çıktı, 18 yangın ekiplerce söndürülürken 2 yangının devam ettiği bildirildi. Osmaniye'de 4 yangın çıktı, 3 yangın söndürülürken 1 yangının devam ettiği bildirildi. Antalya'da 12 yangın çıktı, 3 adet yangın devam etmekte. Mersin'de 7 yangın çıktı, an itibari ile 2 adet yangın devam etmekte. Muğla'da 4 yangın çıktı, 2 yangın devam ediyor. İzmir'de 5 yangın çıktı, yangınlar kontrol altına alınmış. Kayseri Yahyalı'da 1 yangın çıktı kontrol altına alındı. K.Maraş'ta 5 yangın çıktı tamamı kontrol altına alındı. Edirne Keşan'da 1 yangın çıktı kontrol altına alındı. Kütahya Emet'te 1 yangın çıktı, kontrol altına alındı. Balıkesir'de 2 yangın çıktı, kontrol altına alındı. Kilis merkezde 1 yangın çıktı, kontrol altına alındı. Kocaeli Derince'de 1 yangın çıktı, kontrol altına alındı. Kastamonu Taşköprü'de 3 yangın çıktı kontrol altına alındı. Sakarya'da 3 Yangın çıktı kontrol altına alındı. İstanbul'da 1 yangın çıktı, kontrol altına alındı. Kocaeli'nde 1 yangın cıktı kontrol altına alındı. Hatay İskenderun'da 1 yangın çıktı, kontrol altına alındı. Bursa Keleş'te 1 yangın çıktı, kontrol altına alındı. Diyarbakır'da 2 yangın çıktı, kontrol altına alındı. Karaman merkezde 1 yangın çıktı kontrol altına alındı. Manisa'da 2 yangın çıktı, kontrol altına alındı. Bingöl Kiğı'de 1 yangın çıktı, kontrol altına alındı. Kırklareli Vize'de 1yangın çıktı, kontrol altına alındı. Bütün kurumlar saha da el ele mücadele ediyor. Bu yangınların eşzamanlı çıkması bana göre tesadüf olamaz bunun arkasında terör örgütü olabilir.

Ağaçlarımız yanıyor, bir çam ağacı en az sekiz senede yetişiyor, ciğerlerimiz yanıyor. Ağaçlar hem doğaya hem de insanlara pek çok faydası bulunan canlılardır. Doğanın döngüsünü sağlayan ve insanların oksijenini üreten ağaçların varlığı hepimiz için önemlidir. Ağaçların daha bilinmedik pek çok faydası bulunur. İnsanlar oksijen tüketir karbondioksit salgılar. Ağaçlarda ise bu durum tam tersidir. Ağaçlar karbondioksit tüketerek oksijen salgılar. Bu da oksijene ihtiyaç duyan tüm canlılar için hayati öneme sahiptir. Böylelikle ağaçlar pek çok canlı için önem teşkil eder. Hayvanların evidir, barınağıdır hayvanlara yaşam alanı olurlar. Dikilecek tek bir meyve ağacı bile yılda onlarca kilo meyve üretmektedir. Bu meyvelerden sadece insanlar yararlanmamaktadır. İnsanların dışında birçok hayvan için gıda deposu niteliği taşımaktadır. Kuşkusuz ormanların en önemli faydası oksijen kaynağı olmasıdır. Bitkiler fotosentez yolu ile havadan karbondioksiti alır; havaya oksijen verir. Havada % 21 oranında oksijen bulunmaktadır. Bu miktarın % 56’sını ormanlar üretir. Kentlerimizde bu oranlar daha düşüktür. 40 kişinin bir saatte havaya verdiği karbondioksiti yetişkin bir çam ağacı 1 saatte oksijene dönüştürür. 1 Hektar çam ormanı havadaki 36.4 ton tozu süzer. 1 Hektar çam ormanı yılda 30 ton oksijen üretir.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in, "Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz." hadis-i şerifi Yüce Diniz İslâm'ın ağaçlara ne kadar çok önem verdiğini gösterir. Yeşil Ağaç Kesenin Başını Keserim! FATİH SULTAN MEHMET HAN.

Ormanlarımızı yakanlardan hesabı elbet sorulacak ama temennimiz en ağır cezayı alsın. Ormanlar yanarken içindeki canlılarda yanarak can veriyorlar bunun hesabı misliyle sorulmalı. Yangından mağdur olan vatandaşlarımız için hem devletimiz, hem STK'lar ve kurumlarımız yardımlarına devam etmekteler, yaralar sarılmaktadır. Yüce Allah sahada mücadele veren ekiplerimize yardım etsin, bir an evvel bütün yangınlar kontrol altına alınması temennisi ediyoruz. Ölen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Allah'a ısmarladık.