31 Mart Yerel Seçimlerine çok kısa bir süre kaldı. Sandığa gidip hür iradeleriyle oy kullanacak olan seçmenlerin hayatı seçim ortamından etkilendi mi? Bunu öğrenebilmek için Ankara’nın sokak ve caddelerinde rastladığımız vatandaşlara, “Seçim ortamı gündelik hayatı etkiliyor mu?” sorusunu yönelttik ve bakın nasıl yanıtlar aldık:

MUSA OCAK: SİYASETİ SEVMİYORUM

Adıyamanlıyım, yaşım 29, mesleğim; Kemal Sunal diyor ya “Herşeyi yaparım” yani her işi yapıyoruz. Sabit meslek yok, kahveciliktir, kahvecilik de meslek değildir, yani çaycılık. Bizim orada kahvecilik dedi mi meslek saymıyorlar. Kahvede çalışmışım. Kız kardeşimin rahatsızlığı dolayısıyla altı aydır hasta yakını olarak Ankara’dayım.

Ben seçimle ilgilenmiyorum, siyaseti sevmiyorum. Kimsenin faydası bize olmaz, kim kazanırsa da, kim kazanmazsa da bize bir faydası olmaz. Ben oy kullanmıyorum, yerel seçimler için Adıyaman’a gidip oy kullanmayacağım. Kız Kardeşime bakacağım kardeşim iyileşti mi bütün oylarım onların olsun.

MUSTAFA ALTUNTAŞ: SEÇİMLER HAYATIMI ETKİLEMEDİ

Ben Niğdeliyim, yaşım 44, Tokat’ta yaşıyorum. Buraya hastaneye geldik, hasta yakınıyım, ne kadar kalacağımızı da doktorlar biliyor ne desem boş. Bir bakarsın yarın çıkmışım, bir bakarsın bir hafta sonra çıkmışım.

Seçimler benim hayatımı etkilemedi. 31 Mart’ta Tokat’a gidebilirsem oy vereceğim ama gitmezsem yapacak bir şey yok, önemli olan hastane. Oy kullanamayınca boşa gitmiş olacak, yapacak bir şey yok. Ama hangisine verirdik, o anki refleks hangisini gösterirdi bilemiyorum. Değişebilirdi yani, MHP’de olabilir, AK Parti’de, CHP’de olabilir. Şimdi belediye başkanlığı partiye de bakmıyor. Bizim oralar ufak yerler olduğu için tanıyoruz şahısları. Tanıdığımız için icraata bakıyoruz, yapabilecek mi? yapamayacak mı? Ona göre oy veriyoruz. Yani burada partinin pek bir önemi olmuyor.    

DURMUŞ ALİ ÖZ: SEÇİMLER İNSANLARI BEKLENTİYE SOKUYOR

Sitelerde hırdavat, boya satışıyla uğraşıyorum. Yaşım 62, Bolu, Geredeliyim. Seçim ortamı gündelik hayatımızı gerçekten etkiliyor. İnsanlar şu anda bir beklenti içerisinde. Ne olacak? Kim kazanacak? Bunun beklentisi içerisinde insanlar. Seçimde ne olacak, ne bitecek ona göre geleceğini belirlemeye çalışıp, iş ortamını ona göre düşünüyorlar. Şimdi fiyatların çok artacağı, dövizin artacağı, bu şekilde bir beklenti var bütün insanlarda. Seçimden sonra, 1 Nisan’dan sonra yani, millet malzeme almaya çalışıyor içinde bulunduğumuz ortamda.

YÜCEL ALTINBAŞ: SEÇİM DOLAYISIYLA BİR GÜNÜMÜZ BOŞA GİDİYOR

Yozgatlıyım, yaşım 55, Sitelerde traktörle nakliye işi yapıyorum. Seçim ortamı gündelik hayatımızı etkiliyor mu? Valla karman karışık, ne diyeyim? Seçim dolayısıyla bir günümüz boşa gidiyor. Ama sonuçta bu seçim, mecbur gideceğiz. Seçim günü boşa gidiyor. Ne olacak? Yani kim kazanırsa kazansın fark etmiyor, biz burada yine amelelik yapacağız. Muhtarlar seçilecek, belediye başkanları seçilecek, belediye meclis üyeleri seçilecek haliyle. Muhtarlıkta adayımız var, sevdiğimiz bir abimiz var, halen muhtar. Ne diyelim, seçimlerde iyi olan kazansın.  

YÜKSEL KAYA: SEÇİMLER HAYATIMI HİÇ BİR ŞEKİLDE ETKİLEMİYOR

Çankırılıyım, 48 yaşındayım, Sitelerde koltuk döşemesi işiyle uğraşıyorum. Seçimler hayatımı hiç etkilemez. Kim kazanırsa kazansın bizim için aynı, işçilik aynı. Öbürü de geçse aynı beriki de geçse aynı, bize faydası yok. Hiçbir şekilde etkilemiyor. Ama oy vereceğiz, oyumuzu kullanacağız, fakat etkilemeyecek. Çünkü o da geçse aynı, öbürü de geçse aynı. Ben yine üçüncü katta çalışmaya devam.