İyi Parti’den AK Parti'ye geçen o belediye başkanının, 12 akrabasını işe aldığı iddia edildi! İyi Parti’den AK Parti'ye geçen o belediye başkanının, 12 akrabasını işe aldığı iddia edildi!

MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay, ruh sağlığına yönelik yasaların önemine dikkat çekerek, bu alandaki ihtiyaçların aciliyetini vurguladı. Akçay, “Ruhsal hastalıkların sanılanın aksine toplumun bütününü ilgilendiren bir problem olduğunu” belirtti ve Ruh Sağlığı Yasası’nın bir an önce çıkarılması gerektiğini ifade etti. Akçay, hazırladıkları yasa teklifinin TBMM’den geçmesi gerektiğini söyleyerek, “En kısa sürede yasalaşmalı” dedi.

Akçay, son dönemde yaşanan olayların, ruh sağlığı problemlerinin arttığının bir göstergesi olduğunu belirtti. Birçok ülkede yapılan toplum taramalarına atıfta bulunarak, ruhsal hastalıkların sanılandan daha yaygın olduğunu dile getirdi. Akçay, “Günümüzde her dört kişiden biri, hayatlarının bir döneminde bazı ruhsal hastalıklardan etkilenmektedir. Günlük hayatın getirdiği sıkıntılar, stres, kaygı ve travma nedeniyle ruhsal olarak yardıma ihtiyaç duyanların sayısı artmaktadır” dedi.

Ruh Sağlığı Yasası’nın hayata geçirilmesi için destek isteyen Akçay, bu yasanın toplumun ruh sağlığına katkı sağlayacak önemli bir adım olduğunu belirtti.

Ruhsal hastalıklar birçok bedensel hastalığın aksine genç yaşta ortaya çıktığını ve çoğunun da kronikleşerek ömür boyu sürdüğüne dikkat çeken Akçay, şöyle konuştu:

"Ruhsal hastalıklar tedavi edilmediği zaman ciddi yeti ve iş gücü kaybına, ailevi ve toplumsal sorunlara yol açmaktadır. Bu hastalıkların doğrudan ve dolaylı maliyeti de oldukça yüksektir. Bilhassa son haftalarda kamuoyuna yansıyan çocuklara ve kadınlara yönelik şiddet haberlerini de bu çerçeve içinde değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum. Gelişmiş ülkelerin tamamında, gelişmekte olan ülkelerin birçoğunda ruh sağlığı yasası bulunmaktadır. Maalesef ülkemizin bugüne kadar bir ruh sağlığı yasası da olmamıştır. Bir ruh sağlığı yasasına ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz."

MHP’nin, 26 ve 27’inci yasama dönemlerinde TBMM’ye ruh sağlığı ile ilgili teklifi sunduğunu hatırlatan Akçay, bu teklifin en kısa zamanda görüşülmesini istediklerini de konuşmasına ekledi.

Kaynak: Haber Merkezi