O havayolu firmasında büyük kriz: 2.500 kişi işten çıkacak! O havayolu firmasında büyük kriz: 2.500 kişi işten çıkacak!

Savunma Sanayii Destekleme Fonu'nun kaynaklarını artırmak amacıyla yapılan yeni düzenleme ile belirli işlemlerden 750 TL katılma payı alınacağı açıklandı. Söz konusu düzenleme, halk arasında tartışmalara yol açarken, destekleyenler kadar eleştirenler de sosyal medyada görüşlerini paylaştı.

Sinan Akçıl’dan Tartışmalı Açıklama

Sanatçı Sinan Akçıl, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, katkı payına destek verdiğini belirtti. Açıklamasında, "Kusura bakmayın ya da bakın bilemem onu, ama ben 750 TL ülkemin savunması için vermeyeceksem büyük büyük babalarımdan, anneannelerimden utanırım." ifadelerine yer verdi. Ayrıca, vatandaşlara tasarruf yapmaları gerektiğini vurgulayan Akçıl, "5 gün dayan, 10 paket sigara içme o parayı ülkenin Savunma Sanayii için değerlendir, nasıl fikir?" önerisinde bulundu.

Sosyal Medyadan Tepki Yağdı

Akçıl’ın açıklaması sonrasında sosyal medya kullanıcıları arasında çeşitli tepkiler ortaya çıktı. Pek çok kişi, sanatçının önerisini eleştirerek, "Sinan Akçıl'ın yaptığı konserlerin parası savunma sanayisine aktarılsın. Nasıl fikir?" şeklinde yorumlar yaptı. Kullanıcılar, özellikle Akçıl’ın tasarruf tavsiyesini gerçekçi bulmadıklarını ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi