Küresel siyasi aktörler rol değiştirirken, siyasetçilerde değişiyor. Dünya siyasetine yön veren emperyalizm sisteminin başına Türkiye düşmanı Joe Biden geldi. Ekonomik durum ortada, küresel finansal kriz ülkeleri olumsuz etkilerken, Covit-19 virüsünün olumsuz etkileri küresel olarak ekonomileri felç etti, önümüzdeki günlerde batan şirketler, kapanan ticaret haneler ve bankalara ödenemeyen kredi borçları olarak karşımıza çıkacaktır. Bu süreç kabinede ilk etapta koltuğundan olacak bakanların olacağının işareti, sonrasında yaz başı erken seçim habercisidir. Motoru arızalı bir aracın lastik değişimi gibidir, kışlık lastikte taksanız motor çalışmıyorsa o araca boşuna masraf edersiniz.

Siyasi partiler Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile büyük önem kazandı. % 0.3 oy alan bir siyasi parti bile söz sahibi olabiliyor. Bu süreçte önem kazanmış durumda. Algıyı iyi yöneten siyasi partiler başarılı olacaklardır. Siyasi partilerin oy oranlarını düşürmek için iyi muhalefet etmenin yanında, istihbarat oyunlarını da iyi kullanmak gereklidir. “Böl parçala küçült” taktiği şu ara en çok kullanılan taktikler arasındadır. Adalet ve Kalkınma Partisinden kopanlar iki yeni parti kurdu, Deva Partisi ve Gelecek Partisi.

Gelecek Partisi çok hızlı teşkilatlanıp birinci olağan kongrelerini yaptılar ve % 6 oy dilimini yakalamış durumdalar. Milliyetçi Hareket Partisi’nden doğan İYİ Parti çok iyi bir ivme yakaladı oy oranını iki katına çıkardı, bu süreç onlara yaramadı, kendi içlerinde Fetö polemeği ile kendi içerisinde çok zor günler yaşıyor. Bu olayı şuna benzetiyorum Allah'ın emri ile kızı istediler olmayınca şimdi kaçırıyorlar. Bunun sonunda AKP ve İYİ parti ittifakı çıkabilir mi?. Saadet Partisinden Yeniden Refah Partisi doğdu, Saadet'i gölgesinde bıraktılar, teşkilatlanmaları tamamlandı. HDP içinden yeni bir parti kuruluyor çok yakında başvurularını İçişleri Bakanlığına yaparlar. Cumhuriyet Halk Partisi'nden beş yeni parti bölünerek kuruluyor. 1. Muharrem İnce ve ekibi 2. Öztürk Yılmaz (Yenilik Partisi). 3. Mustafa Sarıgül ve ekibi, 4. Aslı Baykal (Deniz Baykal'ın kızı), 5.İlhan Kesici.(kaynak MAK Danışmanlık) Siyasi kazan fokur fokur kaynıyor. Bir tüyo vereyim ilk genel seçimde Millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayları 1. Mansur Yavaş, 2. Ekrem İmamoğlu.3 Meral Akşener (Ak Parti ile ittifak yapmaz ise). İYİ parti, Adalet ve kalkınma partisi ile ittifak yaparsa güçlendirilmiş parlementer sisteme geçiş olur ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Meral Akşener olur.

İYİ partiden ihraç edilenler ise Büyük Birlik Partisi'ne katılıp orada siyasetlerine devam edecekler gibi gözüküyor. Rahmetli Şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nun katillerini bulamayan, hatta bu olayın üzerine gidemeyen AKP Milletvekili sayın Mustafa Destici'nin şubat ayında genel başkanlığı makamını bırakacak gibi gözüküyor. Büyük olasılıkla Büyük Birlik Partisi olağan üstü kongreye gidecek gibi, erken seçim olursa yeni yönetimi ile millet ittifakında yer alacaklar.

Önümüzde soğuk kış günleri bizleri bekliyor, yüce Allah yar ve yardımcımız olsun, Hoşça kalın.