Niğde Çocuk Evi'nde skandal! 9 yaşındaki çocuğun şiddetle öldüğü iddia ediliyor, 17 personel açığa alındı! Niğde Çocuk Evi'nde skandal! 9 yaşındaki çocuğun şiddetle öldüğü iddia ediliyor, 17 personel açığa alındı!

Olay, 2022 yılının Nisan ayında Erzurum'un Karayazı ilçesindeki Türkçe ve Kürtçe "Hoş geldiniz" tabelasının önünde fotoğraf çektiren 4 öğretmenin paylaşımlarının büyük tepki çekmesiyle başladı.

Fotoğraftaki el hareketi, öğretmenlerin adli ve idari soruşturmaya tabi tutulmasına yol açtı. Mayıs 2022'de görevlerinden açığa alınan öğretmenler, daha sonra aklanarak görevlerine geri döndü. Ancak, fotoğrafla ilgili hakaret ve tehdit içeren yorumlar nedeniyle şikayetçi oldular.

Ece1

Öğretmenlerin şikayeti üzerine, fotoğraf hakkında hakaret içerikli yorum yapan Ece Ronay’a Karayazı Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Ronay, yorumunda "andavallar" ifadesini kullandığı için yargılandı ve mahkemede bu kelimenin hakaret niteliği taşıdığını bilmediğini, sosyal medya fenomenleri arasında eleştiri amacıyla kullanıldığını savundu.

4 Ekim 2024'te görülen karar duruşmasında mahkeme, Ece Ronay’ın birden fazla kişiye hakaret ettiği gerekçesiyle 46 gün karşılığında adli para cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Kaynak: İHA