Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in ölümü sonrası 15 Temmuz 2016 yılında yapılan darbede yaşanılanlar yeniden gündeme geldi. Darbe girişiminin yaşandığı gece TRT’yi ele geçiren FETÖ’cü darbeci subaylar TRT haber sğpikeri Tijen Karaş’a darbe bildirisi okutmuştu. Peki, Tijen Karaş kimdir?

TİJEN KARAŞ KİMDİR?

Tijen Karaş, 28 Ocak 1975'te Ankara'da dünyaya gelmiş Türk haber sunucusudur. Kamuoyunda özellikle 15 Temmuz 2016 askeri darbe girişimi sırasında TRT ekranlarında darbe bildirisini okumasıyla tanınmıştır. Karaş, bildiriyi silah zoruyla okuduğunu daha sonra açıklamıştır ve bu olay, Yurtta Sulh Konseyi’nin varlığının kamuoyuna ilk kez duyurulduğu an olarak tarihe geçmiştir.

Nobel Ekonomi Ödülü alan Daron Acemoğlu kimdir? Nobel Ekonomi Ödülü alan Daron Acemoğlu kimdir?

HAYATI VE EĞİTİMİ

Ankara’da doğan Tijen Karaş, 3 kardeşten ortanca olanıdır. Eğitim hayatına Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde devam eden Karaş, buradan Sosyoloji Bölümü’nden mezun olmuştur. Medya kariyerine başlamadan önce, TRT Avrasya kanalında bir program sunmuş ve Türk Haberler Ajansı’nda “Sanat ve Politika” başlıklı bir köşe hazırlamıştır.

Tijen Karaş, haber sunuculuğu kariyerinde birçok önemli olaya tanıklık etmesine rağmen, darbe gecesi yaşanan dramatik olay ile Türkiye’nin yakın tarihine damga vuran bir figür olmuştur.

Kaynak: Haber Merkezi