Yunanistan’dan süper yatla Türkiye’ye getirilen 12 kilo uyuşturucuya ilişkin soruşturma tamamlandı. Eski MHP İstanbul İl Yöneticisi Güven Adıgüzel’in oğlu Tunahan Adıgüzel’in de aralarında olduğu 6 kişi hakkında “uyuşturucu ticareti” suçlamasıyla 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, iki Yunanistan vatandaşı dahil 6 sanık tutuklu yargılanacak.

Soruşturma nasıl başladı?

Halk TV’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre, olay geçen 30 Mayıs akşamı Çanakkale Ayvacık’ta yaşandı. Dosyada yer alan ifadelere göre, Yunanistan'daki "Azad" isimli bir şahıs, MHP'li Güven Adıgüzel’in oğlu Tunahan Adıgüzel ile irtibata geçti. İkili, "iş insanı" olarak tanıtılan 4 kişilik bir grubun Ayvacık’tan alınarak Kumbağlar Limanı’na götürülmesi konusunda anlaştı. Tunahan Adıgüzel ve beraberindeki arkadaşları, 2 araçla hareket ederek belirlenen kişileri Kumbağlar Limanı'na götürdü. O sırada limana yanaşan süper yatla, bir bavul da getirildi. Bu bavulda uyuşturucu olduğu, Jandarma'nın yaptığı operasyonla ortaya çıktı.

"Çantada 2,5 milyonluk mal var"

Tunahan Adıgüzel’in yanında gözcülük yapması için getirdiği Şenol Engin, ifadesinde Adıgüzel'in kendisine 1000 Euro vereceğini vaat ettiğini söyledi. Engin, Adıgüzel ve arkadaşlarının “Çantada 2,5 milyonluk mal var” şeklinde konuştuklarını duyduğunu belirtti.

"Organizatör Tunahan Adıgüzel’di"

Sanıklardan Alihan Ketenci, yattan aldıkları bavulda uyuşturucu olduğunu düşündüğünü söyledi. Ketenci’nin ifadesine göre, bu durumu Tunahan Adıgüzel’e sorduğunda, Adıgüzel “Merak etme, bir şey yok” diye yanıt verdi. Atakan Görevin ise ifadesinde, durumdan şüphelenerek bavulu olay yerine yakın bir yere attığını ve bütün organizasyonu Tunahan Adıgüzel’in yaptığını ifade etti.

10 bin Euro karşılığında Balıkesir'e götürme teklifi

Tunahan Adıgüzel, ifadesinde, Azad isimli şahsın kendisine teknede bir çanta olduğunu ve bu çantanın Balıkesir'e götürülmesi gerektiğini, bunun karşılığında 10 bin Euro ödeneceğini söylediğini belirtti. Adıgüzel, bu teklifi reddettiğini ancak yanındaki Atakan Görevin'in valizi almayı kabul ettiğini anlattı. Adıgüzel, “Günahı ile sevabı ile senin olur” diyerek valizi Görevin’e verdiğini ifade etti. İddianamede, Yunanistan ile irtibatta olan kişinin Tunahan Adıgüzel olduğu kaydedildi.

Tahliye edildikten sonra ilk işleri hırsızlık yapmak oldu Tahliye edildikten sonra ilk işleri hırsızlık yapmak oldu

Uyuşturucu bavul içinde getirildi

Süper yatın Yunan kaptanı Stamatios Skourlis ise bavulu tanımadığı bir kişinin yata getirdiğini söyledi. Skourlis, ifadesinde “Valizleri limanda buluştuğumuz kişilere kim alacak diye sorduğumda, bir kişi hem İngilizce hem Türkçe karışık bir şekilde 'merak etme, ben alacağım' dedi” diye konuştu.

Tutuklu 6 sanığın yanı sıra T.Y. ve M.K. isimli şahıslar da olayla ilgili sorumlu tutuldu. Davanın ilk duruşması 21 Kasım’da Çanakkale 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Kaynak: Halk TV