Politika Kasabasının Siyaset Bulvarı bildiğiniz gibi değil! Kargaşa ve karmaşa tavan yapmış durumda. Herkes birbirine omuz atarak yürüyor!

Politika Kasabasının Siyaset Bulvarı bildiğiniz gibi değil! Kargaşa ve karmaşa tavan yapmış durumda. Herkes birbirine omuz atarak yürüyor! Siyaseten bir beklentim olmadığı için aralardan süzülüp Millet Bahçesine vardım. Bahçenin sağına konuşlanmış Cumhur İttifakı bileşenleri çay / kahve muhabbetini koyulaştırmıştı. Devlet Bahçeli, kaşlarını çatarak bahçenin soluna bakınca ben de ister istemez o cenaha yöneldim…
***
Manzara değişmiyordu; CHP’lileri ‘DEM’lenirken gördüm! Genel Başkan Özgür Özel, karşıtlarına giydirirken, 4 saatte sayılan paralarla ilgili soruya 4 saniyede cevap verdi:
- İftira ve şantaj!
Bu sözler bir savunmaydı ama tartışma konusu yapılan ‘genel başkanlık’ ve ‘liderlik’ konusu CHP’yi zora sokuyordu. Biri durum tespiti yaptı;

Özgür Özel elbette genel başkan seçildi
Yerel seçimler için başka mod’a geçildi
Huzur isyanda diyen kim var ise biçildi
Bahtı kara maderi var mıdır kurtaracak

Cumhur İttifakı sempatizanı olduğu anlaşılan biri yandan geçerken “Paralar, paralar açılmasın saralar!” deyince, yine, o birinin sesi duyuldu:

İmamoğlu kendine bir yol çizmiş gidiyor
Kâh dörtnala kâh rahvan ata neler ediyor
Parti içi karışık o ekranda ne diyor
Bahtı kara maderi var mıdır kurtaracak
***
CHP içindeki kliklerden hangisine yakın olduğu anlaşılamayan biri, “Bay Kemal”in arkadaşları ne yapıyor?" diye sorunca, Barış Yarkadaş girdi devreye:
Önce, “Kılıçdaroğlu ve çevresi CHP’nin seçimi kaybetmesi için uğraşıyor!” sözlerini ‘alçakça’ bir iftira olarak niteleyen Yarkadaş, arkadaşlarına şu öneride bulundu:
- CHP genel merkezi ve İmamoğlu, yerel seçime sayılı günler kala mutlaka ‘’onarıcı’’ politikalar geliştirmeli, Kılıçdaroğlu’nu sevenleri üzen  saldırıların önünü kesecek yolları bulmalıdır.
***
Kalabalığın içinden, “Kemal Kılıçdaroğlu yeniden Genel Başkan mı olmak istiyor?” sorusu yükselince, yine o biri ünledi:

Kılıçdaroğlu bir gün koltuğa oturur mu
Kendisine gol atan kim varsa bitirir mi
Hal ve gidiş kendini sonuca götürür mü
Bahtı kara maderi var mıdır kurtaracak

Biri, “Parti içinde muhalif kimseyi bırakmadınız” çıkışında bulununca, o biri, bu birine seslendi:

Gürsel Tekin partiyi topa tutarak gitti
Güçlü idi önüne kendin katarak gitti
Birçok isim o gibi hapı yutarak gitti
Bahtı kara maderi var mıdır kurtaracak
***
Ortam hoşlaşmadığım bir havaya bürünürken bahçeyi terk edeyim dedim. Ben uzaklaşırken, eski CHP’li yeni Zafer Partili Bolu Belediye Başkan Adayı İlkay Bayrak, kendisine, ‘müptezel’ diyen eski partidaşı ve başkanlık yarışındaki rakibi Tanju Özcan’a bağırıyordu:
- Ulan alkolik. Bugün basın toplantısında bana müptezel deyip iftira attığımı söylüyorsun. Sen nasıl haysiyet yoksunu bir insanmışsın yahu. Ulan ayaküstü kırk yalan söylüyorsun. Kendini dövdürmek istiyorsan, dövmeyeceğim lan seni. Sen sahtekarın önde gidenisin…