2014 yılında Tuzla Belediyesi tarafından İlim Yayma Cemiyeti'ne tahsis edilen Evliya Çelebi ve Aydıntepe mahallelerindeki binaların tahliyesi için resmi süreç başlatıldı. Belediye, Cemiyete gönderdiği yazılı bildirimde, kira sözleşmelerinin yenilenmeyeceğini ve binaların 10 Kasım 2024 tarihine kadar boşaltılarak eksiksiz bir şekilde belediyeye teslim edilmesini talep etti.

Yavaş'tan Kahramanmaraş Valiliği’ne ziyaret Yavaş'tan Kahramanmaraş Valiliği’ne ziyaret

Binaların Mevcut Durumu 

Uzun yıllardır özel yurt olarak kullanılan Evliya Çelebi ve Aydıntepe mahallelerindeki bu binaların kira bedelleri, önceki dönemde Tuzla Belediyesi'nin kaynakları kullanılarak karşılanıyordu. Şadi Yazıcı döneminde belediye meclisince alınan kararlar ve “Eğitim, Sosyal ve Kültürel İş Birliği Protokolü” uyarınca yapılan bu tahsislerin süresi, 10 Kasım 2024 itibarıyla sona eriyor.

Protokol Gereği Tahliye Talebi

Tuzla Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, söz konusu protokolün 10 yıllık bir süreyi kapsadığı ve bu sürenin bitimiyle birlikte binaların boşaltılması gerektiği belirtildi. İlgili protokolde yer alan "Yükümlülükler" başlığı altındaki maddeler gereğince, İlim Yayma Cemiyeti'nin bu taşınmazları masrafsız bir şekilde belediyeye iade etmesi gerektiği vurgulandı.

“Kaynaklarımızı Halkımız İçin Kullanacağız”

Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, binaların tahliye edilmesi talebiyle ilgili yaptığı açıklamada, belediyenin halkın ihtiyaçlarını karşılamada daha etkin ve verimli olabilmesi için bu adımın atıldığını belirtti. Bingöl, şu değerlendirmede bulundu:

“Tuzla Belediyesi olarak, halkımıza en iyi hizmeti sunmak için mülklerin tahliye edilmesini istiyoruz. İlim Yayma Cemiyeti'ne kiralanan binaların kira süresi doldu. Belediyemizin bu kiraları ödemek gibi bir yükümlülüğü yok. Daha önce buraya ayrılan kaynağı artık halkımızın ihtiyaçları için kullanacağız. Bu süreç, belediyemizin kaynak yönetimini ve şeffaflığını sağlama hedefimizin bir parçasıdır. Teslim sürecinin sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını umuyoruz ve bu konuda tüm taraflarla iş birliği içinde çalışacağız”
Muhabir: Haber Bülteni