Bildiğim ve seyrettiğim için söylüyorum… Haan; futbolcuydu… Dünya kupalarının gediklisi ve fakat müzmin ikincisi Hollanda Milli Takımının önemli bir oyuncusuydu. 1974 ve 1978 FIFA dünya kupalarında final oynamıştı ama dünya şampiyonluğu yaşayamamıştı. Kariyerinin kara çizgisiydi bu…

Bildiğim ve seyrettiğim için söylüyorum…
Haan; futbolcuydu…
Dünya kupalarının gediklisi ve fakat müzmin ikincisi Hollanda Milli Takımının önemli bir oyuncusuydu. 1974 ve 1978 FIFA dünya kupalarında final oynamıştı ama dünya şampiyonluğu yaşayamamıştı. Kariyerinin kara çizgisiydi bu…

***

Bildiğim ve seyrettiğim için söylüyorum…
KAAN; savaş uçağı…
Yerli ve milli olmanın yanında 5. Nesil özellikleriyle parmak ısırtıyor… Parmak sallayanlar düşünsün! 21 Şubat 2024, artık sıradan bir tarih değil. O sabah ilk uçuşunu gerçekleştiren ilk savaş uçağımız KAAN, dünya medyasının ana konularından biri oldu… KAAN, havalandığı an dünya şampiyonu oldu!

***

Bloomberg, “Uçuş, Türkiye’nin yerli savaş uçağı projesinde dönüm noktası oldu” demiş. Doğru…
Reuters, “Türkiye’nin özgün geliştirdiği ilk muharip savaş uçağının ilk uçuşu bugün gerçekleşti” demiş. Doğru…
Yunan medyasının, “KAAN, F-35’ten üstün” demesi, iki doğruyu götüren bir yanlış değil! Doğru…

***

KAAN’ı üzen tek şey hakkında edilen lafügüzaflar olsa gerek. Onun taktığı yok ama siz yine de yapmayın, etmeyin; ayıptır, yazıktır, günahtır!

***

POLİTİKA KASABASINDA…

Bildiğim, okuduğum ve seyrettiğim için biliyorum…
Siyaset; zıvanadan çıktı!
Daha düne kadar, “Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Nisan itibarıyla koltuğuna dönmenin planlarını yapıyor ve bunu hissettiriyor…” dediğimde, itiraz edenleri susturacak değerlendirme, Mustafa Balbay’dan geldi. Dedi ki; Gelinen noktada Kemal Bey’in hâlâ genel başkan sorumluluğu ile güne başladığını söylemek mümkün. Kendini ifade etmek istediği an gerek bir esnaf ziyaretiyle gerekse Erdoğan’a cevap çakarak gerçekleştiriyor. Görünen o ki Kemal Bey’in önünde üç seçenek var:

Bir bilen... Bir bilenen... Bir belirleyen... İlk iki şıkkı daha önce vurgulamıştık ama üçüncü şık da hiç yabana atılır cinsten değil! Seçim sonuçları ve Özgür Özel’in liderlik gömleğini giyiş süreci CHP’nin 1 Nisan’dan itibaren iç gündemini de oluşturacak. (21 Şubat 2024 Çarşamba / Cumhuriyet)

***

Politika Kasabasının Siyaset Bulvarına çıkınca gördüm ki hava parçalı bulutlu. Rüzgar, yağmur ile bulut, güneş ile kavgalı! Baktım İlber hoca ile Şevki hoca bir banka oturmuş arada bir bulutların arasından sızan güneşten vitamin depoluyor! Önlerinden geçip gölge etmek istemedim; arkadan dolanıp Millet Bahçesine vardım.

Baktım, Hırkalı, milleti etrafına toplamış çalıp söylüyor:

Hırkalı’yım sözlerim siyasiye batmasın
Haan çeksin şutunu KAAN bomba atmasın
Buna kanan emperyal yatağında yatmasın
Onlar için çivili kanepe yapıyorum