İYİ Parti’nin ilk kurulduğu dönemleri hatırlıyorum. Ana çıkış noktaları AKP’ye yanaşan ve özünden koptuğuna kanaat getirilen bir MHP ve yine AKP’ye oy veren ama memnun olmayan milliyetçi oylara talip olmaktı.

Son olaylara kadarda aslında kısmen başarılı olmuştu.
İlk falsoyu belkide 6’lı masa ile ittifakta verdi. Akabinde ikinci falso ise o masadan kalkması, yeniden oturması falan... seçmende hep bir “Acaba bir yerlerde hata mı yapılıyor?” sorgulamalarını da beraberinde getirdi.
Yinede meclise ciddi anlamda milletvekili yollamaları sunni bir rahatlama yarattı partide. Biraz da süre kazandı Akşener. Hepsi bu kadar.
Yerel seçim kapıya dayanınca İYi Parti’de fokurdamalar başladı. Art arda gelen istifalar, çeşitli dedikodular ve seçmeninde, yönetiminde başlayan “Neler oluyor” kaygısı.
Geçtiğimiz hafta CHP’nin son kez “En kötü İstanbul ve Ankara’da ittifak yapalım” teklifi İYİ Parti cephesinde kabul görmedi.
Bence bu “ölümcül” bir hataydı. Ülkenin başka yerlerini bilemem ama Ankara ve Haymana’da İYİ Parti’yi oldukça sıkıntılı bir seçim bekliyor.
Şimdi Ankara’da Yavaş’a rakip bir aday çıkardıklarını düşünelim. Bu aday meydanlarda ne diyecek? “Ankara kötü yönetildi. Biz daha iyisini yapacağız” dese, seçmen “Bizle dalga mı geçiyorsun” diyecek.
“Yavaş geçen dönem sizin adayınız değil miydi? 5 yıl neden “Kötü yönetiyor” demeyip desteklediniz. Hatta cumhurbaşkanı, ya da yardımcısı olması için siz dayattınız. Öküz ölüp ortaklık ayrılınca Yavaş kötü başkan mı oldu?”
Haymana’da aday çıkarsa Turgut’un gol atması için mükemmel asist ve akabinde 90’a gol demek. Arkasına aldığı iktidar ya da büyükşehir olmayınca seçmene hangi hizmet vaadini verecek?
Muhalefet adayı Haymana’da seçimi kılpayı kaybetse, bu defa oklar İYi Parti adayına dönecek ve neredeyse hain damgası yiyecek. Haymana büyükşehir birimlerinde çalışan İYİ Parti’lilerin terli ve kabus dolu geceleri başlayacak. İki ucu, ortası, kenarları, kısacası her yeri baya bir kakalı değnek durumları yani.
Her halükarda İYİ Parti seçim satrancında devasa ve içinden çıkılamaz bir hata yaptı. Aslında bu durumdan Haymana ilçe teşkilatı ve taban ciddi derecede rahatsız. Büyükşehirde İYİ Parti kontejanından işe girenler tedirgin. Haymana da çıkaracakları adayın yükünü, Seyit Onbaşı omuzlayamaz. O derece zor olacak.  
Partinin tartışmasız tek lideri ve karar vericisi konumundaki Akşener, topu ne kadar partisinin GİK’ine, yada kurmaylarına atsa da patronun kim olduğunu herkes biliyor.
Kısacası İYİ Parti’de KÖTÜ günler zaten başlamıştı, çok kötü günlerde kapıda mı? Bakalım rüzgarı ters çevirebilecekler mi, yoksa “Es bağrına yiğidin. Öyle de öldük böylede mi” diyecekler.  
Siyaset nelere gebe... Zemheride karpuz aşermek gibi..tabiri caizse..