Pursaklar Esenboğa kaşağında tek yön önceki gün trafiğe açıldı, sıra Esenboğa -Ankara yönünde.

4 Mayıs da inşaatına başlanan Esenboğa otobanı Özal Bulvarı Pursaklar girişinde çalışmalarda son noktaya gelin. Ankara Esenboğa yolu tamamlanan bölümden trafiğe açılırken Esenboğa Ankara istikametinde de asfalt çalışmalarının tamamlanması ile battı çıktı bölümü faaliyete girmiş olacak.

Çalışmaları yerinde takip etmek için köprülü kavşak da Pursaklar da yaşayan vatandaşlarla sohbet ittim.

Sohbette vatandaşlarla ilginç diyalog şöyle gelişti.

Köprülü kavşak inşaatın bir an önce bitip bitmediğini merak eden vatandaşlar benim gibi bölgede incelemelerde bulunuyordu.

Özel bulvarı Pursaklar Köprülü kavşağın inşaatının çok uzun sürdüğünü söyleyen vatandaşlar bir an önce Esenboğa Ankara güzergahında hizmete açılmasını bekliyorlar.

Kendisiyle görüştüğüm vatandaşlardan birisi 30 Ağustos'ta buranın açılacağını söylediğimde eğer 30 Ağustos'ta buraya açılırsa açılışta büyükşehir Belediye Başkanı sayın Mansur Yavaş'ın elini öperim dedi.

Neden böyle bir duyguya kapıldığınız diye sorduğumda 30 Ağustos'ta buranın tamamlanmasını mümkün olmadığını çalışmaların daha hızlı yürütülmesi gerektiğini sözlerini ekledi.

Tamamlandığında Pursaklar ile Karacagören'i de birbirine bağlayacak olan köprülü kavşak ilçenin giriş çıkışınıda rahatlatacak.

Nüfusu her geçen gün artan Ankara'nın Tebessüm şehri Pursaklar da kavşak çalışmaları nedenniyle otaban geliş gidişi 4 mayısdan bu yana ilçe merkezinden Emek caddesinden veriliyordu.

Köprülü kavşağın 30 Ağustasda battı çıktı bölümünün törenle açılması bekleniyor.