31 Mart yerel seçimlerinde bildiğiniz gibi Ankara’da da CHP, ABB ile 16 belediye başkanlığını kazanmıştı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş zaman zaman seçilen belediye başkanları ile bir araya geliyor, yaptıklarını ve yapacaklarını koordine ediyorlar.

Bu manada bu güne kadar iki toplantı yapıldı. İlkinin öyle pek konuşulmadığı toplantıların ikincisi medyada gündem oldu.

Yine, büyükşehir belediyesinin organizesiyle belediye başkanları akşam yemeğinde bir araya gelmişlerdi. Bunda anormal bir durum yoktu.

Bu buluşmadan servis edilen fotoğraflarda Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin'in olmaması tartışılınca iş değişti.

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin bu toplantıya katılmadı diye adeta “Günah keçisi” ilan edildi.

Biraz daha ileri gidilerek “ Başkana 'zenci' muamelesi” gördüğü iddia edildi.

Programa katılmayışını ;

-“CHP Genel Merkezi ve Büyükşehir tarafından dışlanıyor mu? ‘ya getirildi.

- “20 Temmuz'da yapılan Mamak CHP ilçe kongresinde, CHP Genel Merkezi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İl Başkanı Ümit Erol, Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin'le aday belirlemede sürecinde ters düşmüşlerdi.”denildi.

-“ 2 toplantıda da Şahin'in olmaması tesadüf olamaz. Önemli kararların alındığı, CHP'li belediyelerin yaptığı ve yapacağı çalışmaların değerlendirildiği bir buluşmada Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin'in olmaması açık, açık dışlamaktır. “denildi.

Mamak Belediyesinden Veli Gündüz Şahin imzalı açıklamada şöyle denildi :
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş ve ilçe belediye başkanlarımızla iki gün önce düzenlenen koordinasyon ve değerlendirme toplantısına katılamamamla ilgili olarak basında bazı spekülasyonlar yer aldı.

Kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına belirtmek isterim ki, toplantıya katılmama nedenim, basında iddia edildiği gibi değildir. Toplantının gerçekleştiği anda, önceden planlanmış bir program mevcuttu ve bu nedenle toplantıya katılamadım.

Sayın Mansur Başkanım ve ilçe belediye başkanlarımızla her zaman iş birliği ve dayanışma içerisinde olmayı sürdürüyoruz. Ankara için ortak hedeflerimiz ile çalışmaya devam ediyoruz. “

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin bu altı aylık görev süresi içinde halkın içinden hiç çıkmadı.

Sabah 6.30’da makama geldi, gece yarısı vatandaşın derdine koştu.

Belediye imkânlarını toparlayıp mali disipline yönelik kaynak temini çalışması yapmak için gelirleri tahsile başladı.

Hatta Mamak belediyesini bir ziyaretimde asansörde karşılaştığım esnaf beni belediye personeli sandığı için “Dokuz yıldır emlak vergisi vermiyormuşum. Kimse bana borcun var demedi ki. Şimdi çıktınız bana yüklü ödeme yapın diyorsunuz. Nerden ödeyeceğim bu kadar parayı “ diye sitem etti.

Arkasından da neyse kusura bakma biraz öfkeliyim de ; anlaştık taksit halinde indirimli bir ödeme planı çıkardılar, ödeyip gideceğim “ demişti.

O toplantıta gözden kaçan bir detay daha vardı ;
O fotoğrafta bir ilçe belediye başkanı daha yoktu.
Ama onu ne hikmetse kimse gündem yapmadı.
Tartışmaya bile lüzum görmedi.

Kimdi peki katılmayan o ikinci başkan?

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu.

Atalarımız boşuna dememişler “ Meyve veren ağacı taşlarlar” diye.

Seçildiği günden bu yana farklı bir belediye başkanı portresi çizen Veli Gündüz Şahin ile ilgili Kanal5 Televizyonu “Ankara Zirvesi” programında halkın ona bu çalışkanlığından dolayı “Atom Karınca “ lakapı taktığını gündeme taşımıştım.

Bakın geçen hafta neler demişim…

İlgili videoyu izlemek için tıklayın>>>