Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Deniz Demir, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, seçimlerden beş gün önce açılan ve sefer saatleri vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda düzenlenen Ankara-Elmadağ tren hattının Yerel seçimi Cumhuriyet Halk Partili mevcut belediye başkanı Adem Barış Aşkın’ın kazanmasının ardından “talep yok” gerekçesiyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından durdurulduğunu iddia ederek tepki gösterdi. Olayın ardından bir tepki de Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Semra Dinçer'den geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Semra Dinçer, yaptığı açıklamada, "Vatandaşların ulaşımını sağlamak kamusal bir görevdir." diyerek tepki gösterdi.

CHP Ankara Milletvekili Semra Dinçer, AKP’nin 31 Mart seçimlerinden önce başlattığı ancak seçim sonrası iptal ettiği Ankara-Elmadağ tren seferleri hakkında sert açıklamalarda bulundu. Dinçer, AK Parti'yi seçim kazanmak için tren seferlerini başlatıp, seçimden sonra iptal etmekle suçladı.

İYİ Parti'de İstifalar Yağmur Gibi: Parti İçindeki Gerginlik Tırmanıyor İYİ Parti'de İstifalar Yağmur Gibi: Parti İçindeki Gerginlik Tırmanıyor

"Ankara Halkına Ceza Kesiliyor"

Dinçer, "Her fırsatta milli iradeden bahseden AKP, yandaş firmalara yaptırdığı köprülere, yollara milyarlarca lira harcarken, yeterli yolcu olmadığı gerekçesiyle Ankara halkını cezalandırıyor" ifadelerini kullandı. Ulaşımın sağlanmasının kamusal bir görev olduğuna dikkat çeken Dinçer, bu tür uygulamaların halkın vergileriyle finanse edilen hizmetlerin siyasi rüşvet aracı olarak kullanılmasına tepki gösterdi.

"Karardan Derhal Dönülmeli!"

Dinçer, açıklamasının devamında, "Bu karardan derhal dönülmeli ve Ankara-Elmadağ tren seferleri devam ettirilmelidir" diyerek, hükümeti halkın ulaşım hakkını engellemekle eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Semra Dinçer'in açıklaması ise şöyle, "AKP 31 Mart seçimlerinden önce başlattığı Ankara-Elmadağ tren seferlerini iptal ediyor. Seçim kazanmak için, seçimden beş gün önce tren seferleri başlat ama seçimi kazanamayınca iptal et. Her fırsatta milli irade diyen AKP, yandaş firmalara yaptırdığı köprülere, yollara milyararca lira aktarırken, yeterli yolcu yok gerekçesiyle Ankara halkına ceza kesmeye çalışıyor. Vatandaşların ulaşımını sağlamak kamusal bir görevdir. Siyasi rüşvet olarak kullanmaya çalıştığınız her şey halkın vergileri ile yapılan hizmetlerdir. Bu karardan derhal dönülmeli ve Ankara-Elmadağ tren seferleri devam etmelidir."

Muhabir: Cansel Yıldız