31 Mart Yerel Seçimleri öncesi birçok belediye başkan adayı makam odasının kapısını söktüreceğini vaat etti. Seçimi kazanan bazı belediye başkanlarıysa ilk icraat olarak belediye başkanlığındaki makam odasının kapısını söktürerek işe başladı. Başkentte kendilerine ulaştığımız vatandaşlar bu konudaki görüşlerini haymanagazetesi.org internet haber sitesiyle paylaştı ve “Makam odasının kapısını kaldıran belediye başkanlarını onaylıyor musunuz?” sorusuna şu cevapları verdiler:

TARIK ERDOĞAN: BELEDİYE BAŞKANINA ULAŞMAK İÇİN 3-4 KAPIDAN GEÇEMİZ MANTIKLI DEĞİL

Belediye başkanlarının makam odasının kapısını kaldırmasını tabi ki onaylıyorum. Çünkü belediye başkanlarını kim seçiyor? Halk seçiyor. Ne için seçiyor? Halkın ihtiyaçlarını gidersin diye seçiyor. Bir belediye başkanına ulaşmamız için 3-4 kapıdan geçmemiz mantıklı bir şey değil. Biz Sincan bölgesinde, Temelli’ de yaşıyoruz.  Burada da şu an AK Parti seçildi. Seçilme sebebi de şahıs. Murat Ercan’ı çok onaylıyorum. Çünkü her hafta sonu buraya geliyor. Vatandaşla iç içe. Burası daha önce Polatlı’ya bağlıydı. 2008 de yasa çıkınca Sincan’a bağlandı. Sincan buraya uzak ama belediye başkanımızı seviyoruz sevildiği için şu an seçildi. Parti olarak değil ama sevildiği için seçildi. Dediğim gibi her hafta esnafla halkla iç içe. Yaşlısıyla yaşlı oluyor, genciyle genç oluyor. Polatlı’ya bağlıyken başkanımız Mürsel Yıldızkaya’ydı. Şimdi o da parti değiştirdi. Normalde MHP’deydi CHP’ye geçti. MHP onu harcamak mı istedi ya da CHP ne yaptı da kabul etti? Mürsel Yıldızkaya sevilen bir isim. Herkesin her şeyine yetişir. Cenaze olsun cenazelere katılır. Bizim bir ayağımız Polatlı olduğu için buraya daimi gelir. Şu an buranın belediye başkanı olmasa dahi yine gelir. Çünkü Polatlı’dan bölünme bir yer olduğumuz için. Mesela Çokören Köyü Sincan’da kaldı, Babayakup Köyü Polatlı Belediyesi’nde kaldı. Onlar da birbirine 5-6 km yakın olduğu için Mürsel Yıldızkaya sürekli gelir.

BÜLENT KÖKER: KAPILAR HERKESE, HER KESİME AÇIK OLMALI

Belediye başkanlarının makam odasının kapısı olmamalı, halka açık olmalı. Herkese, her kesime, herkes gelip derdini anlatabilmeli, yardımsa yardımını isteyebilmeli, böyle olmalı bence de. İşte maalesef makam derdine, koltuk derdine düşenler bunu gözetemiyorlar. Kibirden kimse kimseyi görmüyor maalesef.

MEHMET ÇINAR: MAKAM ODASININ KAPISI KALDIRILMALI

Makam odasının kapısını takanlar var, sökenler var. Makam odasının kapısını kaldıran belediye başkanlarını onaylıyorum. Doğrusu da bu zaten.

MEHMET SEFA ERDOĞAN: SİYASETE GİRER BİR ŞEY SÖYLEYEMEM

Belediye başkanları hakkında bir şey söyleyemem, siyasete girer. Yanlış anlaşılmak istemem.