Seçmen iradesinin sandığa yansıyacağı Yerel Seçimlere saatler kala tüm yurtta hazırlıklar son aşamaya geldi. Seçim arifesinde güzel havayı da fırsat bilerek Başkent sokaklarında dolaşan vatandaşlara, “Yarın oyunuzu kullandıktan sonra, heyecanınızı bastırmak için, sonuçlar açıklanana kadar günü nasıl değerlendireceksiniz?” sorusunu yönelttik. İşte verilen cevaplar:

SERHAT SUNAL: DIŞARIDA EĞLENECEĞİZ

Yerel seçimleri yarın akşam oturup haberlerde ailecek seyredeceğiz, yapacağımız bu kadar. Akşama kadar olan sürede de, oyumuzu kullanıp çocuklarla gezmeye gideceğiz. Akşam 5’te oy verme işlemi tamamlanıp sandıklar açılmaya, oylar sayılmaya başlanacak. O zamana kadar biz de çocuklarla dışarlarda eğleneceğiz. Hava güzel, dışarıda geçireceğiz zamanımızı.  

ARZU AYDIN: SEÇİM GÜNÜNÜ EVDE DEĞERLENDİRECEĞİM

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler birimindeyim. Seçim gününü evde değerlendireceğiz muhtemelen, ailemle birlikte. Sonuçlar açıklanırken de televizyondan izleriz. Hayırlı olsun herkes için, bakalım hayırlısı.

CAFER HÜSEYİN UZBİÇER: SEÇİM GÜNÜNÜN EVDE GEÇİRECEĞİZ

Oyumuzu kullandıktan sonra evimize geleceğiz, haberleri açacağız, akşam haberlerden takip etmeye çalışacağız. Dışarda dolaşmayı düşünmüyoruz. Köpeğimiz var, sabah akşam dışarı çıkarıyoruz, o yetiyor. Oyumuzu Kurtuluş İlk Öğretim Okulu’nda kullanacağız, günün geri kalanında evde durmayı düşünüyoruz.  

PERİHAN AKER UZBİÇER: SEÇİM GÜVENLİ GEÇSİN

Valla açıkçası ben, bütün gün evde bir yolsuzluk olmaması için dua ederek bekleyeceğim. Seçimin güvenli geçmesi adına dua ederek geçireceğim günümü, ülkemiz adına hayırlı olmasını dileyerek.

NECO DUMAN: SEÇİM SONUÇLARINI MERAK ETMİYORUM

Seçim gününü çalışarak değerlendireceğim. Oyumu kullanıp gelip yine çalışacağım. Seçim sonuçları o kadar merak ettiğim bir şey değil. Neyini merak edip takip edeyim? Takip etmeyeceğim. Günlük hayatı sürdüreceğim. Durmak yok yola devam.

SELAHATTİN UÇAK: PİKNİK YAPARAK DEĞERLENDİRECEĞİM

Seçim günü Gölbaşı’na pikniğe gideceğim, yakın olarak orası var. Eryaman’da ikamet ediyorum, bize yakın Göksu Park var ama orada mangal yakmak yasak. Piknik yaparak değerlendireceğim.

ABDULKADİR ÇAĞ: ANKARA’DA KALIP DERS ÇALIŞACAĞIM

Yüksek İhtisas Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğrenciyim. Oy yerim Adıyaman’da da gitmeyeceğim ben. Onun yerine 300 lira vereceğim herhalde ceza, sosyal medyada öyle yazıyordu ama resmi yazı görmedim. Kurtuluş’ta yurtta kalıyorum. Burada ders çalışacağım.