31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından ülke genelinde pek çok il, ilçe ve beldede belediye başkanlıkları el değiştirdi. Mahalle muhtarlarından yerini koruyanlar olduğu gibi tekrar seçilemeyen muhtarlar da oldu. Biz de başkent sokaklarında dolaşarak vatandaşlara, “Yeni Belediye Başkanlarından beklentiniz nedir?” Sorusunu yönelttik. İşte aldığımız cevaplar:

ABDULLAH ŞEKER: VEYSEL TİRYAKİ VERDİĞİ SÖZLERİ TUTACAKTIR

Eğer Mansur Yavaş dediğini yapmamış olsaydı yüzde 60’la seçilip gelir miydi? Valla biz çok memnunuz başkandan. Altındağ’da oturuyorum. Altındağ Belediye Başkanı daha yeni seçildi Veysel Tiryaki bundan önceki dönemde çok başarılıydı. Ama Asım başkan hiçbir şey yapmadığı için Mamak’ta da kaybetti. Veysel Tiryaki’den geçen dönemlerde memnunduk. Bakalım bu dönem ne yapacak. Sadece Hamamönü, Hamamarkası değil ki, ben Başpınar Mahallesinde oturuyorum, bizim oraları güzelleştiren tek adam Veysel Tiryaki bence. Ben memnunum Veysel Tiryaki’den. Ha bu dönem ne yapacak? Verdiği sözler var, inşallah yapar ama yapacağına inanıyorum ben.

Bir de bana kalırsa merkezlerde muhtara hiç ihtiyaç yok. Var mı? Gerek yok bence, devlet boşuna para ödüyor muhtarlara. Şu anda her şey dijital, e-devlet diye bir şey var. Ben beş yıldır muhtarı bir kere gördüm o kadar. Benim muhtarla işim olmuyor ki, muhtarlığa ne ihtiyaç var? E-devletten hepsini indirebiliyoruz. Mahallemizde yine aynı muhtar seçildi. Muhtarı tanımıyorum bile, bir kere gördüm. Merkezlerde muhtara hiç ihtiyaç yok, köylerde tamam da. Beş yılda bir gördüm, o da seçimde gördüm adamı. Ben İYİ Partiliyim ama bizim genel başkanın yaptığı hareketlere bakılırsa İYİ Parti bitmiş. İstifa etmesini istiyorum ben. Kongre ne? İstifa etsin, kongreyi yeni gelen yapsın. “Ben istifa ettim, kongreye gidiyoruz.” desin. Onun dışında Tayyip Erdoğan’a geçmiş olsun, yapacak bir şey yok.  

MENDERES AYDINLI: VEYSEL TİRYAKİ SEÇİM VAADİNİ UNUTMAZ İNŞALLAH

Yeni belediye başkanlarımızdan bizleri görmesini, bu ortamı görmesini, bu pahalılığı görmesini istiyoruz. Bizlere yardım etmesini bekliyoruz. Yani sağlıkta olsun, işte olsun, çalışmada olsun, her bir şeyde bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz. Kendilerine başarılar diliyorum. Aydınlıkevler’de oturuyorum, evim de işyerim de Altındağ Belediyesine bağlı. Daha önceki başkan Veysel Tiryaki’den de Asım Balcı’dan da her ikisinden de memnundum. Büyükşehirde Mansur Yavaş’ın, Altındağ da Veysel Tiryaki’nin gelmesi bizim açımızdan daha güzel oldu. Yani seviyoruz ikisini de. Muhtarımız aynı muhtar, Şenol Öz, muhtarımız da iyi. Ama başkanlarımız bizleri gelip takip etmesi lazım, evlerimize bakması lazım. Yani bayağı bir ihtiyacımız var. Ben yeni evliyim, bu ikinci evliliğim olduğu için doğru dürüst evimde eşyam yok. Bunları söylemiştik, kendileri de aramışlar. Ama bir ziyarette bulunulmadı. Yani ben bunları bekliyorum. Ben Veysel Tiryaki’nin sekreteriyle görüştüm. “Evi gelip göreceğiz” dediler, ama gelmediler, bilmiyorum. Bir ay falan oldu, bu seçim vaadiydi herhalde, yani inşallah unutmamıştır.

ŞEREF BEY: ÖRNEK MAHALLESİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM İSTİYORUZ

Altındağ Belediyesinden beklentilerimiz, daha güzel bir hizmet bekliyoruz belediye olarak. Yeni belediye başkanımıza da hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Tabii ki daha iyi günlerde, Altındağlı olarak bizlere daha iyi hizmet yapmasını bekliyoruz. Ben Örnek Mahallesinde oturuyorum. Bizim kentsel dönüşümümüz ne zaman başlayacak? Onu merak ediyoruz. Senelerdir bu konu gündemde, ama hiçbir belediye bunu gündeme getirmedi. İlk iş buna bir an evvel el atılmasını bekliyoruz. Örnek Mahallesinde 20-30 senelik daireler var, eski binalar çoğunlukla. Telsizler, bugün nereden baksan 60-70 senelik. Ben çocukluğumdan bilirim Telsizleri. Büyükşehirden de beklentimiz, kendisinden zaten destek alıyoruz, Allah var yani büyükşehir belediyesinden, Mansur beyden. Ona da saygılarımı sunuyorum. Muhtarımız değişti mi? O konuda bilgim yok.  

RAMAZAN GÜRSES: MANSUR YAVAŞ VE VEYSEL TİRYAKİ’YE BAŞARILAR DİLERİM

Karapürçek’te oturuyorum. Altındağ Belediye Başkanlığını Veysel Tiryaki kazandı. Daha önce de kendisinden memnunduk, görevinde başarılıydı. Altınköy, Hamamönü, Hamamarkası, Karapürçek’e Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezini yaptı, çalışan bir şahıstı kendisi. Şu anki görevinde başarılar dilerim. Büyükşehirde de Mansur Yavaş’a başarılar dilerim. O da başarılı, demek ki başarılı olduğu için seçildi. Yoksa millet seçmezdi.