31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından başkentin pek çok ilçesinde belediye başkanlığı el değiştirdi. Biz de Başkentin önemli ilçelerinden Keçiören’de dolaşarak vatandaşlara, “Yeni Belediye Başkanlarından beklentiniz nedir?” Sorusunu yönelttik. İşte aldığımız cevaplar:

HAYDAR GÜNEŞ: KENTSEL DÖNÜŞÜM HIZLANDIRILMALI

Keçiören, Çaldıran Mahallesinde ikamet ediyorum. Turgut Altınok gitti, yerine Mesut Özarslan geldi. Fark etmiyor, kimin faydası varsa o daha iyi. Başka bir beklentimiz yok. Her şeyin daha iyi olmasını ümit ediyoruz. Hayırlısı olsun, memnunuz. Büyükşehirde bazı aksamalar var tabi, yol açısından, kentsel dönüşüm açısından. Mansur Yavaş’tan beklentimiz bence kentsel dönüşümü hızlandırması. Keçiören’de kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Çünkü geçenlerde deprem oldu Sincan tarafında, küçük bir depremdi ama her ihtimale karşı önlem almak şart.

VEYSEL BEY: İYİ OLUR İNŞALLAH

Yeni belediye başkanlarından beklentimiz; piyasayı düzenlesinler, yardım etsinler. Bana da yardım etti, Allah razı olsun Mansur Yavaş’tan. Keçiören Belediyesini de Mesut Özarslan kazandı. Çok iyi düşünüyorum, iyi olur inşallah. Emekliyiz biz başka talebimiz yok, hayırlısı olsun.

ABDULKADİR ÇAĞLAYAN: SOKAKLARA ÇÖP KONTEYNIRI KOYSUNLAR

Yeni belediye başkanlarından beklentimiz, özellikle Keçiören için, sokaklara çöp konteynırı koysunlar.  Yıllardır bunun muzdaripliğini yaşıyoruz. İkinci olarak sokakların temiz olması, şu anda gördüğünüz gibi pek temiz değil ortam. Mansur başkanımızdan zaten memnunuz. Yani yemesinler, çalmasınlar, çırpmasınlar bize yeter. Keçiören’e CHP’den Mesut Özarslan geldi. Turgut başkan da iyiydi aslında da, bir A Takımı mevzusu vardı Keçiören’de. Bildiğimiz bir mafyalaşmaydı benim gözümde. Onu kaldırsalar iyi olur ki kalkacaktır zaten kendisi gittiği için. Keçiören’in simgeleri kale, kule, şelale, onlar da birer eser sonuçta. Kötülememek lazım, yapılan işin kötüsü olmaz çünkü. Bir anıt kazandırdılar, çok güzel oldu. Biraz geç oldu ama güzel oldu. Yeni belediye başkanlarından yeni icraatlar bekliyoruz. Büyükşehirden memnunuz, Mansur başkan çalışıyor yani, sıkıntı yok.

MUSA ALBAYRAK: BAYRAMLARDA BELEDİYE OTOBÜSLERİNDEN AZ DA OLSA PARA ALINSIN

Kalecikliyim, Mamak Belediyesinden emekliyim. 30 sene emek verdim. Keçiören’de ikamet ediyorum. Belediye Başkanlığını Mesut Özarslan kazandı, ‘hayırlı uğurlu olsun’ diyorum, başka ne diyeyim. Önceden Şefkat Mahallesi Muhtarının ikinci azasıydım, bu dönem aday olmadım. Muhtarımız değişti, Burcu hanım oldu yeni muhtarımız. Ona her konuda yardımcı olurum.

Büyükşehir’e de hayırlı, uğurlu olsun diyorum. Mansur başkanımız değerli bir insan. İhtiyaç sahibi bazı insanlara toplu taşıma kartı vermişler, fakat halk otobüsleri bunları almıyorlar, insanları küçümsüyorlar. Bunun üzerinde de dursalar gayet iyi olur.

Bir de bayramlarda belediye otobüslerini bedava yapmasınlar, yazık. O kadar arıza veriyorlar ki haddinden fazla, kimden çıkıyor? Senden, benden çıkıyor yine para. Bedava yapmasınlar bayramlarda. Gerçek ihtiyacı olanlar zaten binemiyorlar, çoluk, çocuk. Ya da kontrol altında bindirsinler. Bir de ücretli olsun. Mesela 15 lira mı? 5 lira yapsın yahut 10 lira yapsın. Cüzi miktarda ücret alsın. Mansur başkandan onu temenni ederim.