31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından sokağın nabzını tutmaya devam ediyoruz. “Yeni Belediye Başkanlarından beklentiniz nedir?” sorusunu bu kez Kahramankazan’da yaşayan vatandaşlara yönelttik. İşte aldığımız cevaplar:

CEMİL ELMALI: HALKLA İÇ İÇE OLMALILAR

Yeni seçilen belediye başkanlarından beklentimiz; dürüst olmaları, liyakatli olmaları, bir de halkın içinde olmaları. Yani halkla iç içe olmalılar, halk gibi yaşamalılar. Şimdiki belediye başkanımıza bakacağız, CHP’li Avukat Selim Çırpanoğlu’nu biz seçtik.

Bir önceki belediye başkanı Serhat Oğuz öğretmendi. O dönem kendisine oy verdim, verdiğime pişman oldum. Adam kibirden kendini nemrut sandı. Kendilerini firavunlaştırıyorlar, halktan ayrışıyorlar, kendilerini üstün görüyorlar. Yani derler ya ‘kral çıplak’ yeter artık, adam beni tüy sıklet görüyordu, börtü böcek gibi görüyordu, firavun bunlar ya. AK Partinin en büyük zaafı buydu. Biz de dersini verdik. Ben ölümüne MHP’li, reisçiydim ama bu dakikadan sonra hiç tanımıyorum. Ya yeter artık bizi bunlara mahkûm ettiler. Çankaya’dakilere biz kızıyorduk ‘ya onlar bizim dünyamızda yaşamıyor’ diye şimdi onları mumla arar olduk.

İLHAN KALKANCI: YENİ BAŞKANDAN ÜMİTLİYİZ

Yeni belediye başkanlarından sadece benim değil, milletin beklentisi var. Hak, hukuk, dürüst çalışma vs. Bir şeyi adaletli yapacaklarına herkesin bir inancı var ki bu kadar oyu aldılar. Milletin bir beklentisi var yani, onu demeye getiriyorum. Beklentisi olmasa bu kadar oy alamazdı. Bizim de bir beklentimiz var tıpkı vatandaş gibi, CHP’den Selim Çırpanoğlu kazandı, ümitliyiz.

SABRİ KARABACAK: BAŞKANIMIZ HERKESİN HAKKINI HUKUKUNU SAVUNACAK KAPASİTEDE

CHP Kahramankazan İlçe Başkan Yardımcısıyım. Bizim beklentimiz sosyal belediyecilik, insanlara daha iyi hizmet etmek, insanları daha eşit tutmak, onları ayrıştırmadan, kutuplaştırmadan hepsini bir tutmak. Yani gerçekten Sayın Selim Çırpanoğlu başaracak, buna eminiz ve kendisi de avukattır biliyorsunuz. Gerçekten hukuk işlerinden anlayan, herkesin hakkını, hukukunu savunacak kapasitede bir kişi, ona inanıyoruz. Tabi Kahramankazan’ı çok geride bıraktılar zamanla, ama inanıyoruz Selim Çırpanoğlu Kahramankazan’a çok yatırım getirecek, Mansur Yavaş la beraber. Kahramankazan’da ihtiyacı olanlara sosyal yardım getirecek, metrobüsü getirecek, onun sözünü verdi. Bir de öğretmenevi gibi bir şey yapması lazım. Çünkü dışardan insanlar geliyor, burada düğün yapıyor. 10 kişi geldiği zaman şurada bir otel var, gecelik 2 bin lira. Kimse misafirini yatıramaz. Bir konukevi yapması lazım, işte gençlere iş sahası açması lazım.

CHPyi burada iktidar yapmak için 30 sene mücadele ettik. Ben 5 yıldır yönetimdeyim. Eskiden insanlar CHP’ye oy vermeyi düşünmüyordu. Ama şimdi insanlar da anladı, artık bu ülkeyi kurtarırsa CHP kurtarır. Kahramankazan’da beş binin üzerinde kişi Mansur başkanın yardımını alıyor. Selim başkanımız da halka o sözü verdi, yine kart verecek. Ama o kart sadece küçük esnafta geçerli olacak. Marketlerde, AVM’lerde değil. Sadece kasapta, manavda, bakkalda vs geçerli olacak ki ‘küçük esnaf da gelişsin’ diye bu kararı almış. Yani söz de verdi seçimden önce, yapacak inşallah. Belediye çalışanlarına da ekstradan bir zam yapacak.

MUHAMMED EMİN: HALKIMIZIN LAFA KARNI TOK

Belediye başkanlarından hiçbir beklentim yok. Kendilerine bir hayırları yok. Yani göz boyamadır belediye başkanlığı, başka bir şey değil. Yeterince bir hizmet yoktur kesinlikle, hiçbir yerde yoktur. Belediye başkanları kuklalar, başka bir şey değil, hepsi kendine yontuyor. Hepsi tamamdır, belki iyidir ama kendilerini aşmamış insanlar, yani kendi çaplarında doğru yaşadıklarını zannediyorlar. Ben siyasetçi değilim. Ülkemizin, halkımızın daha siyasetçiye ihtiyacı yok. Halkımızın lafa karnı tok, doymuş yani, her şeyiyle doymuş. Halkımızın doğru dürüst bir çizgiye ihtiyacı var. Doğru, tek çizgiye yani. O, benim, senin çizgin değil, hakikat çizgisinde yürümeye ihtiyacı var.