2025 yılı için belirlenmesi beklenen asgari ücretle ilgili merak, Aralık ayında yapılacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarıyla son bulacak. SGK uzmanı İsa Karakaş, Türkiye gazetesindeki köşesinde bu konuda dikkat çekici bir analiz sundu.

Milyonlarca Işçi Bu Haberi Bekliyordu Gazeteci Fatih Portakal Asgari Ücret Zammını Canlı Yayında Açıkladı (6)

ASGARİ ÜCRET 25.000 TL'Yİ BULMAYACAK

İsa Karakaş, kamuoyunda oluşan 25.000 TL beklentisinin gerçekleşmesinin zor olduğunu belirtti. Özellikle ihracat yapan firmaların döviz kuru kaynaklı zorluklarla mücadele ettiğini vurgulayan Karakaş, yüksek asgari ücretin işverenler için maliyetleri daha da artıracağını ve rekabet güçlerini olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Milyonlarca Işçi Bu Haberi Bekliyordu Gazeteci Fatih Portakal Asgari Ücret Zammını Canlı Yayında Açıkladı (4)

NET ASGARİ ÜCRET 19.975 TL'NİN ALTINDA KALABİLİR

2025 yılı enflasyon hedefleri doğrultusunda, net asgari ücretin 19.975 TL’nin altında kalabileceğini ifade eden Karakaş, bu rakamın açlık sınırının gerisinde kalması halinde yeniden değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Ekonomi yönetiminin bu konuda daha makul bir tutum sergilemesi gerektiğini düşünen Karakaş, asgari ücretin hem işçi hem de işverenler için dengeleyici bir seviyede olmasının önemine dikkat çekti.

Green Antalya Expo’nun tanıtım toplantısı yapıldı Green Antalya Expo’nun tanıtım toplantısı yapıldı

Milyonlarca Işçi Bu Haberi Bekliyordu Gazeteci Fatih Portakal Asgari Ücret Zammını Canlı Yayında Açıkladı (3)

ENFLASYON VE EKONOMİK BÜYÜME GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMALI

Karakaş, asgari ücretin belirlenmesinde yalnızca enflasyon rakamlarının değil, ekonominin büyümesi ve çalışanların bu büyümeden aldığı payın da hesaba katılması gerektiğini vurguladı. Yıl sonu enflasyonunun %43 seviyelerinde olmasının beklenmesine rağmen, asgari ücretin doğrudan enflasyona bağlı olarak belirlenme zorunluluğu bulunmadığını hatırlattı.

Milyonlarca Işçi Bu Haberi Bekliyordu Gazeteci Fatih Portakal Asgari Ücret Zammını Canlı Yayında Açıkladı (1)

1000 DOLAR EŞİĞİ AŞILABİLİR

Karakaş, asgari ücretin net olarak ne kadar olacağı konusunda kesin bir rakam vermemekle birlikte, daha yüksek bir artışın 1.000 dolarlık eşiği aşabileceğini belirtti. Ancak işverenlerin maliyet yükünün artması nedeniyle bu rakamın dengelenmesi gerektiğini ifade eden Karakaş, çalışanların yaşam standartlarının göz ardı edilmemesi gerektiğini de vurguladı.

Kaynak: Türkiye Gazetesi