Ticaret Bakanlığı'nın 8 Ekim'de gerçekleştirdiği toplantıda, tüketicileri aldatmaya yönelik reklamlar ile tecrübe ve bilgi eksikliklerini istismar eden uygulamalar ele alındı.

Konutta yatırım dönemi sona eriyor: Yatırımcıların yeni gözdesi bu sektörler... Konutta yatırım dönemi sona eriyor: Yatırımcıların yeni gözdesi bu sektörler...

“16 MİLYON 865 BİN 937 LİRA İDARİ PARA CEZASI KESİLDİ”

Toplantıda incelenen 202 dosyadan 185’inin mevzuata aykırı olduğu belirlendi. Bu reklam ve uygulamalara ilişkin 16 milyon 865 bin 937 lira idari para cezası kesildi. Ayrıca, internet ortamında yürütülen yasadışı reklamlara yönelik 71 dosyada erişim engelleme kararı alındı.

Bakanlık, yılın ilk on ayında toplam 1542 dosya üzerinde değerlendirmelerde bulunulduğunu ve bu dosyalar arasında aldatıcı reklam veya haksız ticari uygulama tespit edilen 1358 dosyada durdurma cezası ile birlikte 204 milyon 322 bin 410 lira idari para cezası kesildiğini belirtti.

Ayrıca, açıklamada alkollü içki reklamlarının yasak olduğu hatırlatıldı. Buna rağmen, sosyal medya platformlarında tüketicilere yönelik olarak alkollü içki markalarıyla ilişkilendirilen unsurlara yer verildiği tespit edildi. Bu tür reklamlara karşı da idari yaptırımlar uygulanacağı vurgulandı.

Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin karşılaştığı benzer aldatıcı reklam ve haksız ticari uygulamaların denetimine devam edeceğini açıkladı.

Kaynak: Anadolu Ajansı