“Biz yapamayız” tembelliği, hımbıllığıyla hayata küsmüşlerden gerçekten bir şey olmaz ama Süper Kupa Finalini elimize yüzümüze bulaştırmış olmak izahı zor bir durum.

“Biz yapamayız” tembelliği, hımbıllığıyla hayata küsmüşlerden gerçekten bir şey olmaz ama Süper Kupa Finalini elimize yüzümüze bulaştırmış olmak izahı zor bir durum.
Durup dururken bu da nereden çıktı demeyin, anlatacağım…
***
Meşhurdur; “Türk gibi başla, Alman gibi devam ettir, İngiliz gibi bitir” derler. Kupa finaline Türk gibi başladık, Türk gibi bitiremedik!

***

İTALYANLARA BAKIN…

Konu çok önemli… Sizi virüs salgının çıktığı yılın başına, 16 Ocak 2019’a götürmek istiyorum. O tarihte medyaya düşen haberlere göre; İtalyan Serie A ekipleri Juventus ve Milan takımları arasında Suudi Arabistan’da oynanacak İtalyan Süper Kupası maçı, Suudi Arabistan'ın Roma Büyükelçiliği önünde yapılan gösteriyle protesto edildi…
Sebep:
“Cidde’deki Kral Abdullah Spor Kent Stadyumu’nda yapılacak maçta, kadınların yalnızca ‘aile’ tribününe girişine izin verilecek olması…”
O dönemde; Suudi Arabistan’da kadın haklarıyla ilgili sıkıntılar, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ve Yemen’e yönelik bombardımanlar gibi sorunlar da vardı ve bunlar da protesto edildi ama İtalya Süper Kupa Finali hepsi için bir vesile oldu…

O GÜNLERE GİDELİM…

İtalyanlar kendi süper kupa finalini neden Suudi Arabistan’da oynayacaktı?
Çünkü Serie A yönetimi, Süper Kupa finallerinin gelecek 5 yıl içinde 3 kez Suudi Arabistan’da oynanması için 22,5 milyon Euro’luk bir anlaşma imzalamıştı…
Bu kadar basit! Her şey para içindi!

BUGÜNLERE GELELİM…

2023 yılı ölüm döşeğindeyken, Türk futbolunun iki güzide kulübü, iki ezeli rakip Galatasaray ile Fenerbahçe, Suudi Arabistan’da Turkcell Süper Kupa Finalinde karşı karşıya gelecekti.
Geç kalınan tartışma başladı. Cumhuriyetin 100. yılında Süper Kupa'nın Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad’da oynanması kararı ve müsabakanın gerçekleştirileceği tarih spor kamuoyunda tartışılmaya başlandı… Sonuçta 30 Arkalık 2023 tarihi 29 Aralık’a çekilerek tarih konusu halledildi ve mesele kapanmış gibi göründü…

Takımlarımız finalin oynanacağı Suudi Arabistan’ın Başkenti Riyad’a vardı, oteline yerleşti. Televizyonlar canlı yayın için, takımlar sahaya çıkmak için hazırdı.
O da ne?
Herkesin malumu olan ve dünyayı şaşırtan gelişmeler birbirini takip etti ve Süper Kupa Finali ertelendi. Takımlar yurdu döndü…

DÜN NE OLDU?

İtalya Süper Kupa finali Suudi Arabistan’daki Kral Suud Üniversitesi Stadyumu’nda oynandı. Hakan Çalhanoğlu’nun takımı Inter, Napoli’yi 1-0 mağlup ederek üçüncü kez üst üste şampiyonluğa ulaştı.
***
Biz ise Türkiye Cumhuriyetinin 100. Kuruluş Yıldönümünde, yani 2023’te oynanacak finali, 101. Yıla, yani 2024’e erteledik ve hâlâ oynayamadık!