AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın Altındağ Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki, üstlendiği misyonu ve geleceğe dönük vizyonunu ayağı yere basan, ilçenin ihtiyaçlarını gidermeye yönelik projelerle besliyor.

AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın Altındağ Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki, üstlendiği misyonu ve geleceğe dönük vizyonunu ayağı yere basan, ilçenin ihtiyaçlarını gidermeye yönelik projelerle besliyor.Üç dönem yürüttüğü Belediye Başkanlığı sürecinde Altındağ’a tam manasıyla çağ atlattı ama ihtiyaçlar bitmediği hatta yeni ihtiyaç ve talepler doğduğu için, seçildiği takdirde yarın yapacakları, dün yaptıklarının tamamlayıcısı olacaktır.

Hani başarılı insanların dilinde bir söz vardır; derler ki, “Yaptıklarım yapacaklarımın teminatı.”Veysel Tiryaki’nin Altındağ Belediye Başkanlığı döneminde yaptıkları, seçildiği takdirde yapacaklarının teminatıdır.

ALTINDAĞ NEYDİ, NE OLDU…

5 yıl aradan sonra tekrar Altındağlılarla buluşmaya hazırlanan Veysel Tiryaki, Altındağ’la ilgili hedeflerini ve projelerini tanıttığı basın toplantısında gazetecilere anlattı.

Yüzde 85’i gecekondularla kaplı Altındağ’ın bugün büyük oranda çağdaş bir görünüme kavuşması, başlatılan dönüşüm hamlesi, yapılan yollar, bulvarlar, 50 binden fazla kaçak yapının yıkılarak modern konutlar inşa edilmesi; Hamamönü’nün restorasyon ile turizmbölgesi haline getirilmesi,Hamamarkası’nın kullanılır hale büründürülmesi, Ulucanlar Cezaevinin müzeye dönüştürülmesi,Altınköy Açık Hava Müzesinin hayata geçirilmesi,permeperişan Altındağ’ı adına yakışır bir görünüme kavuşturdu.

Veysel Tiryaki’nin deyimiyle bunların hepsi bir ‘Türkiye Projesi’ olarak bilinir ve anılır…

GİDELECEK YOL, KURULACAK HAYAL

“Daha gidilecek çok yolumuz var, daha kuracak yeni hayallerimiz, bu hayalleri gerçeğe dönüştürmek için heyecanımız, azmimiz var” diyen birinin dünü böyle, bugünü iddia dolu, yarını proje zengini ise, dediğinden, diyeceğinden çok yapacağı var demektir.

PROJELER 6 BAŞLIK ALTINDA…

Ne cinsiyet ne inanç ne de sosyal ayrımcılığa yüz vermeyen, bu tür, sorun yaratan uygulamaları belediyenin kapısından sokmayan Veysel Tiryaki, 2dürüstlüğün, kalkınmanın, emeğin, kardeşliğin, adaletin, samimiyetin tarafıyız” diyerek yürüdüğü yoldaki projelerini 6 başlık altında topluyor. Bunlar;

1.     Kentsel Dönüşüm Projeleri

2.     Sosyal ve Toplumsal Projeler

3.     İstihdam Projeleri

4.     Çocuk ve Gençlik Projeleri

5.     Meydan ve Yeşil Alan Projeleri

6.     Restorasyon Projeleri

KENTSEL DÖNÜŞÜME DEVAM…

Önceki dönemlerde yaptığı kentsel dönüşüm projelerini Önder-Ulubey, Solfasol-Yıldıztepe-Bağlariçi, Örnek, İskitler, Doğantepe-Başpınar, Türk-İş Blokları semtlerinde de gerçekleştirecek…Sosyal ve toplumsal projeler ise en çok dezavantajlı grupların, engelli vatandaşların ve ailelerinin hayatını kolaylaştıracak. 

PROJELERDE TEDAVİ DE VAR İŞ / AŞ DA…

Madde bağımlıları, dar gelirli aileler ve öğrenciler de sağlanacak desteklerle rahata erecek…Kurulacak ‘Toplum Merkezi’ ve bu komplekste yer alacak ‘Engelliler Eğitim ve Sanat Merkezi’, ‘İstihdam Atölyeleri’ ile ‘Psikolojik Destek Merkezi’ gibi yerlerde engelli bireylere sanat ve zanaat ile iyileştirme programları uygulanacak…

Ayrıca;

-İleri Yaş Yaşam Merkezi

-Belediye Sosyal Tesisleri

İstihdam Projeleri

-Sanayi Çalışanları Yaşam Merkezi

Çocuk ve Gençlik Projeleri

-Altındağ Çocuk Şehri

-Genç Girişimciler Merkezi

-Gençlik Meclisi

-Altındağ Kent Çiftliği

Restorasyon Projeleri

Altındağ’ın değerine değer katacak. Tarihi koruma projeleriyle 500’den fazla yapı restore edilmişti, bunlara yenileri eklenerek ve restorasyon, renovasyon çalışmaları yürütülerek turizm potansiyeli artırılacak…Veysel Tiryaki’nin projeleri ve uygulamalarıyla, Altındağ’ın dokusunda bulunan kültür, sanat ve turizm değerleri ilçeye ve Ankara’ya önemli kazanımlar sağlayacak.