Geçtiğimiz genel seçimlerin akılda kalan “6’lı masa” Haymana’da yerel seçimler öncesi bu defa 3’lü masa olarak karşımıza çıktı.
“Hacı-Hoca” denklemine Kasım Koç’ta dahil oldu. Siyasetin odağındaki bu üç siyasi kimlik “Birleşerek ve aramızda anlaşarak tek aday olarak çıkacağız. Çünkü vatandaşlar bizden bunu istiyor” diyorlar.
Bir kısım seçmenin gerçekten beklentisi bu yönde. Çünkü geçtiğimiz seçimlerde “Hacı çıkmasaydı Hoca, Hoca olmasaydı Hacı kazanırdı” formülü hep konuşuldu. Şimdi üçüncü kişi olarak Kasım Koç var denklemin içinde.
Her biri ayrı ayrı “ben adayım” derse ve her üçü de kaybederse, bu defa “31 Mart’tan sonraki hemen hergün “Kasım olmasaydı, Hacı çıkmasaydı, Hoca çekilseydi....” tarzı nurtopu gibi bir polemiğimiz olacak.   
Peki bu üçlüden aday kim olacak?
Her üç adayda yastığa başlarını koyduklarında kesinlikle öyle mışıl mışıl uyuyamıyorlardır. Uyku kaçınca da gelsin düşünceler, gitsin hesaplar. Sağdan sola, soldan sağa dönerken içlerinden geçenleri onların yerine ben hayal edeyim.
Hacı Aysu; “İçlerinde siyasi olarak en tecrübeli olan benim. Hem ilçe başkanlığı hem belediye başkanlığı yaptım. Her türlü siyasetin çemberinden geçtim. Seçmen beni çok iyi tanıyor. İlçe ve belediye başkanlığı döneminde yaptığım çalışmalarda ortada. Sahaya indiğim zaman çok daha fazla karşılığım var. O nedenle seçim meydanlarında tek aday olarak çıkacak bir Hacı Aysu siler süpürür. Bu masanın başkan adayı olarak çıkmak benim hakkım”
Levent Koç, “Yıllardır eğitimli bir aday olarak halkın dilinden düşmeyen kişi benim. Geçtiğimiz seçimde sıfırdan başlayarak aldığım oy ortada. Eğer tek aday olarak ben çıkarsam bu oyu ikiye katlarım. Bu da kazanmam için yeterde artar bile. Aradan geçen 5 yılda daha çok tecrübelendim, sahadan da hiç ayrılmadım. Milletin gönlündeki “Tek aday” kesinlikle benim”
Kasım Koç; “İçlerinde en genç ve enerjik olan benim. Küçüklüğümden beri siyasetin ABC’sini öğrenerek, sindirerek geldim. Tırnaklarımla kazıyarak ilçe başkanı oldum. Asıl içlerinde yıpranmayan benim. Sürekli sahada, köylerde, Ankara’da, sokakta gece gündüz halkla haşır neşirim. En önemlisi belediye başkanlığında kaybetmeyen birisi olarak meydanlara ineceğim. Onun için işaret edilen tek aday kesinlikle benim”
Hacı Başkan, Kasım Başkan ve Levent Hoca... haklarını helal etsin. Ben biraz empati yaparak onların yerine düşündüm. Her birini iyi tanıdığım için biraz da samimiyetimize sığınarak böyle bir düşünce fırtınası yaptım.
Belkide her üçü de “Ben çıktım ama, varsın onlardan birisi olsun. Hiç önemli değil. Hatta doğru yer ve doğru zamanda fedakarlık ederek çekilebilirim” diye de düşünüyor olabilirler. Kimbilir?
Hangisi çıkarsa çıksın. Elbette yine son sözü sandık söyleyecek. Sandık “Siz tek aday, çok aday diye düşünün, içinizden geçenleri hayal edin durun. Burada patron benim ve 31 Mart akşamı asıl benim içimden çıkacak son noktayı koyacak” diyecek.
Peki vatandaşın bu “Tek aday”a refleksi, yaklaşımı, karşılığı nasıl olacak? “Onlar birleşti biz de tek vücut olup çıkan adayı sorgusuz sualsiz destekleyelim mi” diyeceklar, yoksa “Yok arkadaş biz artık üçüncü yol arıyoruz. Bunlardan hayır gelmez. 20 senedir hep aynı kişileri görmek istemiyoruz. Yeni bir yüz, taptaze bir kan çıkarsa artık ondan yanayız” diyecekler.
Kısacası gayet hareketli, oldukça heyecanlı, bir o kadarda dedikodulu bir 6 ay bizleri bekliyor. Haymana siyaseti önümüzdeki günlerde çok daha fazla karışacak çoook.. demedi demeyin..