AK Parti Ankara İl Başkanlığınca, Altındağ Belediyesi Cemil Meriç Kültür Merkezi'nde düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı.

Filistin’deki İsrail zulmü ile insanlık dışı çoluk çocuğu demeden bir aydır bombalarla  katlettiği din kardeşlerimize  üzüldüğümüz ve   morallerimizin  bozduğu bu günlerde bir taraftan da hayat devam ediyordu.

Uzunca bir süreden beri ilk kez Ak Parti İl Danışma toplantısına katıldım. Biraz erken giderek dışarıdan gözlemledim. Ak Parti teşkilatları her an seçim olacakmış gibi çalışan siyasi kuruluşlardı, ama hala bu durumunu koruyor mu diye baktım.

Altındağ da kırsal kesimde olmasına rağmen toplantının yapıldığı yer katılım çok iyi idi. Teşkilat mensupları erkenden gelmeye başladılar. Bazı ilçelerin başında Belediye Başkanları vardı.

Ak Parti Kadın Kolları ve Gençlik teşkilatının da alanda aktif olduğuna şahit oldum.Ankara milletvekilleri ve belediye başkanları da toplantıya ilgi göstermişlerdi.

Toplantı için salon son derece özenle süslenmişti. Ses, sahne ve salon içi sunumları yapan Ak Parti İl Teşkilatının özel kalem ve medya  ekibi de başarılıydı.

Vatanı için şehit ve gazi olan milyonlarca vatan evladı ve Müslüman ruhuna okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program da Filistin’de Siyonist İsrail’in katlettiği mazlumların birer birer isimleri okunurken teşkilat mensupları hep bir ağızdan burada diyerek şehitleri anması dikkat çekti.

İl Başkanı Hakan Han Özcan’ın konuşmasında da İsrail zulmüne vurgu yaparak, 

“Yanı başımızda Ahlakını ve vicdanını kaybeden bir savaş yaşanıyor. Hastaneleri, okulları, evlerin üzerinde patlayan roketleri ve kan kusan bir devleti izliyor dünya. Henüz bir yaşına girmemiş bebekler acımasızca katlediliyor. Bu savaş insanlık tarihine utanç olarak geçmiştir. Sinsice, korkakça ve zalimce süren savaşın 28’inci günü. BM’nin daimi temsilcisinin tanımladığı gibi Gazze cehennemi yaşıyor. Ölenlerin 2 binden fazlası kadın. 4 bini çocuk. Her 10 dakikada bir çocuk şehit oluyor. Elbet bir gün Allah’ın adaleti tecelli edecektir. Bize düşen bu zulmü dünyaya duyurmaktır. Gazze için kıyamdayız. Bizlerle birlikte Çanakkale’de şehit düşen Gazzeli kardeşlerimiz için kıyamdayız. Nerede bir zulüm varsa bu millet orada mazlumun yanındadır. Ateşkes çağrılarına kulak tıkayarak bir medeniyetin ve milletin yok olmasına göz yumuyorlar. Netenyahu sanmasın ki galip gelecektir. Allah’tan başka zafer sahibi yoktur. Filistin melesi sonuna kadar takibimizde.” İfadesi önemli idi.

Yılmaz, AK Parti Ankara İl Başkanlığınca, Altındağ Belediyesi Cemil Meriç Kültür Merkezi'nde düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ,Gazze'de 30 gündür insanlık ve savaş suçu işlendiğini belirterek, bunun insanların gözü önünde cereyan ettiğini söyledi.

Yılmaz, "Maalesef bütün bu yaşananlara rağmen ateşkes çağrısı dahi yapamayan ülkeler, yönetimler var. Bu ayıp onlara yeter. Böyle siyaset olmaz olsun gerçekten. Öyle zamanlar vardır ki, insanlık testten geçer, sınavdan geçer. Şu anda öyle bir zamandayız. Böyle zamanlarda ortada duramazsınız. Safınızı belirlemeniz lazım." diye konuştu.

Özcan yerel seçimlerle ilgi mesajı netti  "Ankaralıyı kurtarmaya geliyoruz"

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan ise  31 Mart yerel seçimlerine 5 ay kalmasına rağmen Ankara'nın "bir arpa boyu" yol ilerleyemediğini belirterek, "4,5 yılın sonunda akılda, kazma bile vurulmayan projeler, adam kayırmacılığı, tarihin en büyük kadrolaşması,  krize dönüştürülen ulaşım sorunu, asbestli denilen ama yenilenmeyen su boruları, başıboş bırakılan sokak hayvanlarının yarattığı tehdit, vatandaşa yedirilen bakterili ekmekler kaldı." İfadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ulaşım ve su zamlarında birinci, yatırımlarda ise 27. olduğunu söyleyen Özcan, şunları kaydetti:

"Seçime 5 ay kala her yağmurda göle dönen Ankara'nın mazgallarını ve yağmur ızgaralarını temizlesin yeter. Bakın önümüz kış. Ankaralıyı yine kaderine terk edip can güvenliğini tehlikeye atmasın. Cumhurbaşkanı Yardımcılığı sevdasından yani siyasi ikbal hedefinden de oldu, bari 5 ay işini yapsın. 4,5 yıl masal anlattı, laf üretti, artık Bay Kemal'in tabiriyle söyleyeceğim, Ankaralı ile helalleşip köşesine çekileceği vakit geldi çattı. Çamur, çöp ve çukur ve çapsızlık siyasetinin sonuna geliyoruz, Ankaralıyı kurtarmaya geliyoruz."

Yerel yönetim de hareketin aralandığı toplantıdan çıkardığım sonuç ise Ak Parti Teşkilatları her zaman olduğu gibi şimdide seçime hazır.