AK Parti  Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Turgut Altınok'un yerel seçim çalışmalarında kullandığı araçların akaryakıtını Keçiören Belediyesi kasasından karşıladığı ve bunun üzerine İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma başlattığı iddia edilmişti.

AK Parti   Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Turgut Altınok'un yerel seçim çalışmalarında kullandığı araçların akaryakıtını Keçiören Belediyesi kasasından karşıladığı ve bunun üzerine İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma başlattığı iddia edilmişti.

Basına yansıyan iddiaları  bir haftadır diline dolayanların olduğunu biliyoruz. 

Ortaya atılan iddialarla ilgili AK Parti'li Turgut Altınok'ta resmi X hesabı üzerinden hemen bir açıklama yaparak yalanladı.

Altınok, "Büyükşehir Belediye Başkan adaylığım döneminde ne kendi aracım ne de benimle birlikte kampanyamda çalışan arkadaşlarımın araçlarının akaryakıtlarının belediyeden karşılandığı iddiaları kesinlikle doğru değildir. Yalandır, iftiradır" ifadelerini kullandı.

Yine aynı iddiaları ortaya atanların Altınok döneminde tanıtım ve medya faaliyetleri de yine müfettiş incelemesinde olduğunu, Müfettişlerin, bu konudan sorumlu başkan yardımcısı Sabiha Akdemir'in ifadesine başvurduğunu dillendirmişlerdi.

"Akdemir'in ifadesinin alınmasının gerekçesi, sorumluluk alanındaki harcamaların yüksek oluşu iddia ediliyordu.

Bildiğimiz gibi Akdemir,  daha önce TRT Genel Müdürlüğü personeliyken, Altınok'un yönetimindeki Keçiören Belediyesi'ne geçiş yapmış,  Altınok tarafından başkan yardımcısı yapılmış,  Belediyenin basın yayın tanıtım faaliyetlerinin başında getirilmiş önemli biri isimdi.

İddialar arasında;

Akdemir'den önce belediyedeki 7 kişilik basın yayın ekibinin olduğunu, bu dönemde bu rakamın  170 kişiyi aştığı, Angara Tv ve Angara Radyo'yu kurduğu,  genişleyen personelin maaşlarının belediye şirketi üzerinden ödenmeye yapıldığı, Televizyon ve radyoya 3.5 yıl içinde 4.5 milyon  harcama yapıldığı, Ayrıca, Altınok'un büyükşehir belediyesine aday olmasıyla birlikte matbaa işleri ve ilçedeki büyük ilan panolarına yönelik bütçeden yüklü harcama yapıldığı iddia edilmişti.

Seçim sonuçlarıyla, hem Altınok'un hem de AK Parti'nin büyükşehir ve Keçiören Belediyesi'ni kaybetmesiyle birlikte, eski ekibin sıkıntıya girdiği,

Yeni Başkan Mesut Özarslan'ın, Altınok'un döneminde görev yapan ve emeklilik yaşı henüz dolmamış birim müdürlerini kızağa çekmesiyle, eski Başkan Yardımcısı Kazım Kabadayı ve Sabiha Akdemir de görevden alındığı,

Bu durum üzerine aynı zamanda Balalı olan Altınok, AK Parti'den Bala Belediye Başkanı seçilen Ahmet Buran'ı devreye soktuğu,

Buran'ın Keçiören Belediyesi'nden Bala'ya almak istediği Kabadayı ve Akdemir'e, Özarslan önce onay vermediği, Daha sonra verilen onayla beraber Kabadayı ve Akdemir, Bala Belediyesi'ne geçtiği;

İddiaya göre, aralarında Kabadayı ve Akdemir'in de bulunduğu bazı personelin Bala Belediyesi'ne getirilmesi, belediye meclisinin tepkisine neden olduğu, Gelen yeni personelin SGK bedeliyle birlikte yaklaşık 500 bin liralık yük getirmesi, Buran'ı zor durumda bıraktığı iddia ediliyor.

İddialar önemli.

Bu konuda Sabiha Akdemir’in sosyal medya hesabından bir açıklama neden yapmadığı görülüyor.

X sosyal medya hesabında en son 8 Nisanda bir paylaşım yaptığı “Bir miktar huzur bir miktar mola” dediği paylaşımı sonrasında bir paylaşım yapmadığı görülüyor.

Ankara'da medyada dirsek çürütüş kimselerinde bu konular hakkında bilgi sahibi olduğunu, iddiaların hiçte  sürpriz olmadığını da söylemem gerekir.

Maalesef !

Sabiha Akdemir hanımefendinin döneminde  Keçiören Belediyesi ile işbirliği konusunda Ankara medyasını benim gibi bir iletişim kuramadığını, Keçiören Belediyesinde öyle rahat girip çıkamadığını  söylemek durumundayım.

Doğal olarak; iddialar konusun Sabiha Akdemir’den de kamuoyu bir açıklama bekliyor.