2018’de Haymana’ya maddi manevi katkı yapanlara kendi perspektifimden ve bakış açımdan teşekküre bu hafta da devam ediyorum.

Devlet vatandaş işbirliği denildiğinde çoğumuz nasıl bir şey olduğunu pek bilmezdik. Bunun ete kemiğe bürünmüş halini Haymana Devlet Hastanesinde görmüş olduk. Onlarca hastaya, yüzlerce hasta yakınına umut olan Diyaliz Merkezi işte tam bu dediğim devlet-vatandaş dayanışması ile meydana geldi. Başhekim Reyhan Öztürk elini taşın altına koydu, “bu hizmeti yapacağım” dedi, Haymana’nın yüreği güzel insanları da karınca kararınca destek oldu, ortaya mükemmel bir eser çıktı. Geçtiğimiz sene tebrik etmiştim, bu sene bir kez daha hem de canı gönülden alkışlıyorum, emeği geçen bu kocaman insanları.

Söz sağlıktan açılmışken burada iki insanın hakkını teslim etmemek olmaz. Onlar iki güler yüzlü, altın kalpli sağlık melekleri olan Özlem ve Ali Sarı. Yıllarca Haymana’da beyaz önlüklerinden daha saf ve temiz aşkla sarılıyorlar işlerine. Artık birer Haymanalı oldular. Haymana insanı onları bağırlarına bastı. Kime sorsam pek bir memnun, pek bir seviyorlar Özlem Hanım ve Ali Bey’i. Onlar da hastaları ile o kadar hoş bir bağ kurmuşlar ki, Ali Sarı oğulları, Özlem Sarı hem kızları, hem gelinleri olmuş adeta. İsimleri geçtiğinde “Tuttukları altın olsun. Allah başımızdan eksik etmesin”le başlıyorlar cümleye hastaları. Bizde bu iki idealist gönül dostu ve güzel insanlar olan Özlem ve Ali Sarı’ya alkışı patlatıyoruz.

Birde sağlık emektarları var elbette. Bunlardan adı ilk başa yazılacak olan hiç şüphesiz Nurettin Güven’dir. Soyadı gibi öyle bir Güven zerk etmiş ki hastalarına, daha yüzünü görür görmez birçoğunun ağrısı kendiliğinden geçiyor adeta. Nurettin Hoca yıllarını Haymana’ya vermiş gerçek bir sağlık emekçisi olarak Haymana Devlet Hastanesi’nin sembol isimlerinden biri olarak hem akıllara hem de yüreklere çoktan kazındı. Nice uzun ve başarılı yıllara Nurettin Hocam, bu alkışlarda size gelsin. Bir parantez açmak gerekirse Kadın Doğum Uzmanı Ayşe Altındiş Bal hastanemizden ayrılıyormuş. Gelmiş geçmiş en iyi hekimlerden olan ve kısa sürede herkes, özellikle hastaları tarafından çok sevilen Ayşe Hoca’ya bir giderayak alkış yapalım bence.

Bizim buralarda sanatçı pek yetişmez. “Ben sanatçı olacağım” diyen bebeye ilk ana-babası “Aç mı kalacan lan” diye tepki gösterir. O nedenle kabuğunu kırıp, mahalle baskısını atanlardan da sanatçının en esaslısı çıkar. Misal minyatür de Polat Han veya deri hat sanatında Murat Ateş gibi. Onlar tüm zorluklara, engellemelere veya her türlü dışlanmaya karşı dik duruş sergilediler ve bugün “Haymana ve Sanat” dendiği zaman ilk akıllara gelenlerden sadece ikisidir. Sahnede kuzu gibi meleyip gezen ve adına sanatçı denen zatları gördüğüm zaman onların kıymetini daha iyi anlıyorum. Son yıllarda sanatçı çıkaramadığımız memleketimde çamura düşmüş altın gibilerdir kendileri. Hem sanatlarıyla hem de insanlıklarıyla el sanatı, yürek erbabı birer değerdir. Sanatın ve sanatçının ayaklar altında çiğnendiği bu günlerde ben el üstünde alkışlıyorum her ikisini ve adını şu an için hatırlayamadığım diğerlerini.

Bunların yanında yıllardır belli bir ivme ile işini büyütüp onlarca kişiye ekmek kapısı açan Vedat Çevik ve 40 yıllık atıl bir fabrikanın paslanmış çarklarını yeniden çeviren Serdar Özer gibi işadamlarına da alkışların en büyüğünü yolluyorum. Ayrıca yine istihdam ve ekonomi konusunda Haymana’da kazanıp, yine Haymana’ya yatırım yapan herkese de selam olsun.

2018 yılının aklımda kalan örnek şahsiyetlerini, bize bir şeyler katan veya katmak için mücadele edenleri kendi penceremden takdir edip alkışlamaya çalıştım. Benim unuttuklarımı da sizlere bırakıyorum. Ama sizler hak edeni takdir etmeyi aman yarınlara bırakmayın.

HAFTANIN SÖZÜ: Tüm dostların; iyi ve yürekli insanların, düşünebilen, anlayabilen, tartışabilen, düşündüklerini özgürce dile getirebilen, başkaların düşüncesine katılmadığı halde buna katlanabilen, saygı duyan, bundan da mutlu olabilen erkek olsun kadın olsun yiğitçe davranan sevgiye layık tüm sevdiklerimin yeni yılını kutluyorum. Gelecek yeni yılın ve gelecekteki yılların saydığım sevdiğim, içtenlikle selam verdiğim aldığım insan gibi insanlara sayısız iyilikler, mutluluklar, zenginlikler getirmesini bir de bunlarla dolu dolu olmasını temenni ediyorum. Ayrıca; ne olursa olsun kışı boşverin yaşamımız hep bahar, yaz olsun.

SAYGILARIMLA