Yazarımız Mukadder Özçelik, bir süredir tadilatta bulunan Altınköy'ün tekrar müzeye çevrilme hikayesini yazdı...

Başkentlilerin dört gözle açılışını beklediği Altınköy Açık Hava Müzesi yenilenen yüzü ile kapılarını tekrar ziyaretçilerine açtı.

Köy hayatının yeni nesillere doğru ve gerçek bir şekilde aktarılması amacıyla Dr. Veysel Tiryaki tarafından hayata geçirilen Altınköy Açık Hava Müzesi, önceki dönem Altındağ Belediye başkanı Asım Balcı'nın talebi üzerine müze tabelası kaldırılarak ticari işletmeye dönüştürülmüştü. Beş yıl boyunca ticari işletme olarak varlığını sürdürmüştü Altınköy.  Yerel yönetim seçimleriyle yeniden Altındağ Yerel Yönetim koltuğuna oturan Tiryaki; ayağının tozu ile ustalık eseri olan Altınköy yeniden müze vasfına kavuşturdu.

Yakın bir geçmişte ziyaretçilerine kapılarını açan Altınköy Açık Hava Müzesi'nin açılışını; çalışmaların her aşamasını yakından takip eden ve bir fiil ilgilenen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki gerçekleştirildi.

O kadar heyecanlıydı ki Veysel başkan; vatandaşların ve basının yoğun ilgisinden memnuniyetini dile getirirken, “Altınköy’ü Ankara’mıza kazandırarak ne kadar doğru bir iş yaptığımızı çok daha iyi anlıyoruz” söyleminde bulunurken mutluluğu sesinin tonuna yansıyor, yüzünden okunuyordu adeta.

Çok haklıydı Veysel başkan heyecanlanmak ve mutlu olmak için. Çünkü; ortada büyük özveri ve emekle hayata geçirilmiş somut bir değer vardı. “Ankara’ya değer katan” Altınköy Açık Hava Müzesi vardı tüm ihtişamıyla ile...

Altınköy Açık Hava Müzesi’nin açılışı ve geleneksel hale getirilmiş hasat Festivali vesilesi ile her ayrıntısını gezme şansı bulduğum Altınköy'ü ben çok beğendim.

Doğa ile baş başa vakit geçirmek ve köy hayatını hatırlamak için görülebilecek ender yerlerden. Üstelik şehrin göbeğinde ama aynı zamanda şehrin karmaşasından uzakta ve dingin hissederek.

İçerisinde köy meydanı, cami, asma köprü, okul, bakkal ve tarihi evlerin ve çeşitli hayvanların bulunduğu Altınköy, eğitici ve öğretici aktivitelerle sizlere köy kültürünü deneyimleme şansı sunuyor.

Sözün özü BaşkanTiryaki’nin dediği gibi “Burası yaşayan bir köy.” Evet kıymetli başkanım size katılıyorum ve ekliyorum;

başkentin ortasında kuş sesleri ile birlikte ağaçların arasında gezerken nefes alabileceğiniz yaşayan bir köy. Şimdiden herkese keyifli geziler diliyorum.

Mukadder ben; başarıyı bir varış noktası değil bir yolculuk olarak benimseyen ve bu yolculukta Altındağ’a ve Ankara’ya önemli değerler kazandıran Başkan Veysel Tiryaki’ye ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür eden...

Sevgilerimle...