Hem siyasi çevreler hem de kamuoyunda büyük bir merakla beklenen isim nihayet açıklandı.

AK Parti, 31 Mart yerel yönetim seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak Turgut Altınok'u uygun gördü ve resmen ilan etti.

Altınok, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin adayı Mansur Yavaş'ın rakibi olarak, adaylığının kesinleşmesinin ardından “Bizi samimiyetle kucaklayan halkımıza, ana babalarımıza ve bu güzel vatana hizmet etmek en büyük şereftir” açıklamasında bulunarak halisane niyetini ortaya koydu.

***

Her iki adayın da Ankara'da ciddi bir oy potansiyelinin ve popülerliğinin olduğunu düşündüğümde çok çetin bir yarış olacağı kanaatindeyim.

Öyle ki Mansur Başkan yıllardır Ankara halkının büyük çoğunluğunun gönlüne taht kurmuş biri. Göreve başladıktan hemen sonra şeffaf belediyecilik modelini oluşturmuş, böylece belediye meclisi toplantılarını ve ihaleleri canlı yayınlatmaya başlatarak örnek bir sistem kurmayı başarmıştır.

Ayrıca birçok uygulamayla sosyal belediyecilik anlayışının mimarı olmuştur.

***

Diğer yandan, adı Ankara'da Keçiören'le özdeşleşmiş Turgut Altınok geçmiş dönemde gecekondu ilçesi ve yılların çöplüğü olarak nitelenen Keçiören'e adeta sınıf atlattı...

Keçiören’i modern bir kent haline getirme çabası göstererek diğer ilçeler tarafından  parmakla gösterilen bir isim haline geldi...

***

Bakalım yerel yönetim seçim sürecinde gerilimin tırmandığı bu kritik süreç nasıl sonuçlanacak? Bekleyip hep birlikte göreceğiz.

Her zaman olduğu gibi tercih, teveccüh her bir oyunun çok kıymetli olduğu yüce milletin.

***

Mukadder ben, bu zor ve çetin yarışta  her iki kıymetli adaya da başarılar dileyen... Ülkem ve Şehrim için her zaman en güzelinin olmasını isteyen.

Sevgilerimle...