Sosyal Medyada Pazar günü bir paylaşım dikkatimi çekti.

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, muhtarları almış yanına çıkmış dağ başında hararetli bir şekilde bir şeyler söylemeye çalışıyordu. Önce fazla dikkatimi çekmedi. Başkan daha önceleri de böyle paylaşımlar sık sık yapıyordu.

Daha sonra nedir ne değildir bi bakayım dedim, müsait  olunca görüntüleri izledim.

Eğer Başkan Oğuz’un dikkat çektiği konularda  tedbir  alınmaz ise vay haline Ankaralının

Mevsim normallerinin üzerinde hava sıcaklılığı nedeniyle çoğu şehirlerde olduğu gibi Ankara’da da bir süredir malum  susuzluk sorunu yaşanıyor.Bu konuda ASKİ tarafından  biri iki aydır telefonlarımıza uyarı  cep mesajları geliyor.  Basınç sorunu nedeniyle kuraklıktan kaynaklanan su kesintileri ile ilgili.

Apartmanlarda yüksek katlar da bazı konutlarda su akmıyor, ya da kısık akıyor. bazı konutlarda da hiç akmıyor. Sorun geçici olduğu için genelde şu ana kadar Ankaralı susuzluk yaşamıyor diye fazla dikkate de almıyoruz.

Kahramankazan Dağ yaka mevkiindeki ABB’ ye ait hafriyat döküm alanı yoğunluktan dolayı toprak kaymasına yol açmış.Hani çevrecilerin söylediği şekilde anlatmak gerekirse,  Doğanın dengesi bozulmuş.

Saray ve Dağyaka köy muhtarları da hadisenin büyüklüğünü görmüşler ki konuyu Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz’a iletmişler. Başkan da Pazar günü “Bana tatil yakışır” demeden bölgeye gelmiş ASKİ yetkililerini ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı uyarıyor.

Neden uyarıyor, söz konusu toprak kaymasının olduğu yerde ASKİ’nin Kurtboğazı'ndan gelen ana su borusu var. Kayma böyle devam ederse borulardan biri patlarsa Ankara susuz kalır.

Demedi demeyin bu iş ciddi bir konu. ABB  yetkilileri bölgeye döküm yapma işini hemen gözden geçirmeli. Bu işin şakası makası yok.

Şimdiden yapılan uyarıya kulak verilmez ise önü alınmayacak bir tehlike Ankaralıyı bekliyor.

Düşünün bir kere, okulların başlayacağı önümüzdeki günlerde sular akmasa veliler ne yapar ? Ankaralı ne yapar.

ABB Başkanı Mansur Yavaş bu uyarıyı dikkate alır mı zaman gösterecek