Bildiğiniz gibi Kalkan AK Parti siyasetinde son yıllarda Kalecik Belediye başkanı olarak isminden çok söz ettiren biriydi.

Yerel seçimler öncesinde Kalecik den tekrar göreve talip olmadığını önceden açıklamıştı.

Daha sonra AK Parti Çankaya belediye başkan adayı olarak yerel seçimlerde zorlu bir bölgede siyaset yaptı, yılmadı, yoğun çaba sarf etti.

Bürokraside hedefleri vardı.

Daha yolun başında derken yeni görevini önemli bir makam olduğunu gördüm.

Ankara'ya hizmet edecek bir makamdı.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği.

Biraz tanıtmam gerekirse; 1983 doğumlu olan KALKAN, Ankara Kaleciklidir. 2007 yılında Başkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden burslu mezun, 2010 yılında yüksek lisans, 2015 yılında ise doktora eğitimini tamamlamış.

2008 – 2014 yılları arasında Başbakanlık’ta, 2014 – 2015 yıllarında Milli Savunma Bakanlığı’nda, 2015 – 2018 yıllarında Cumhurbaşkanlığı’nda kariyer uzmanı olarak görev yapmış.

2019 – 2024 yılları arasında Kalecik Belediye Başkanlığı görevini yürüten KALKAN, 03 Temmuz 2024 tarihinde Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri olarak atanmış.

Kalkan aynı zamanda Ankara Üniversitesinde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak ders vermekte olup, çok sayıda akademik yayını bulunmaktadır.

Çok sayıda sivil toplum kuruluşunda faaliyet gösteren KALKAN, evli ve iki çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Başarılı hizmetler vereceğine inandığım Dr. Duhan Kalkan'ı tebrik ediyorum..