Son günlerde artış gösteren kalp krizi vakalarının sebepleri yine sosyal medyanın gündeminde.

Son günlerde artış gösteren kalp krizi vakalarının sebepleri yine sosyal medyanın gündeminde.
Pandemide uygulanan 8+8 antibiyotik tedavisi ve hastaların ventilatöre bağlanması bazı doktorlar tarafından eleştirilmişti. Pandeminin üzerinden geçen 3 yılın ardından bazı hatalar da itiraf edilmeye başlandı.
Geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından açıklama yapan Elon Musk, Covid aşılarından sonra ağır hastalandığını, Covid’e yakalandığında bu kadar etkilenmediğini açıklamasının ardından Covid ile ilgili komplo teorileri de yeniden gündeme geldi.
Elon Musk Wuhan’daki doktorları arayarak “pandemide yaptığınız en büyük hata ne oldu” diye sorduğunda kendisine tüm hastaları solunum cihazına bağlamalarının büyük bir hata olduğunu söylemişler. Bu durumu Twitter’da ifşa eden Elon Musk, “Solunum cihazına bağladıkları insanların yüzde 80’i öldü” ifadelerini kullanmış ve bazı aşı şirketleri tarafından hedefe konulmuştu.
Elon Musk’ın bu çıkışından sonra sis perdesi de aralanmaya başlandı. Türkiye ve dünyada Covid tedavisi ve aşılarıyla ilgili gerçekler de yüksek sesle dillendirilmeye başlandı.
Türkiye’de neredeyse her yaş grubunda artan kalp hastalıkları da yine aklımıza faz çalışmaları bitmeden piyasaya sürülmüş ve yan etkileri arasında kalp kası iltihabı, pıhtı gibi sonuçları olan mRNA aşılarını sorgulatmaya başladı.
Öyle ki sosyal medyada birçok kullanıcı ya kendisinin ya da bir yakınının aşılar sonrası kalp rahatsızlıkları, solunum problemleri yaşadığını söylüyor.
Pandemi başlarında Türkiye’ye gönderilen BionTech aşısı kamuoyunda çok tartışılmıştı. Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca da “Sonuçlarını bilmediğimiz bir aşıyı vatandaşlarımıza uygulayacak kadar aciz bir ülke değiliz” diyerek herkesi aşı olma konusunda ikna çalışmalarına başlamıştı.
Aşı konusunda tereddüt eden, aşının yan etkilerini sorgulayan doktorlar ve aşı olmak istemeyen insanlar hedefe konulmuş, yaptırımlar uygulanmış ve sansüre maruz bırakılmışlardı.
Geldiğimiz noktada aşı olmayı reddeden; cahil, bilim düşmanı olarak yaftalanan insanların haklı çıktığına şahitlik ediyoruz.
Hepimize geçmiş olsun…