“Gazi kentimize, şehitler diyarına hoş geldiniz”....

“Gazi kentimize, şehitler diyarına hoş geldiniz”....

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafındanbu yıl beşincisi düzenlenen “Medya Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları” etkinliğinin ilk durağı Kars oldu. Kültür Sanat Muhabirleri Derneği çatısı altında 25 meslektaşımla birlikte kadim bir kültür şehri olan Kars'ı keşfe çıktık.

Program Kars Valiliği ev sahipliğinde ve Kars Valisi Ziya Polat'ın bizleri makamına kabulü ile başladı.

Ve iyi ki de; Kars'taki tarihi ve kültür keşif yolculuğumuz kıymetli valim Ziya Polat’la tanışmakla başladı. Neden mi?  Çünkü; bazı şahsiyetler vardır girdikleri her ortama pozitif enerji veren, bilgisi ile donatan ve ışığıyla aydınlatan işte tüm bunların  vücut bulmuş hali Kars valim  Ziya Polat....

Vali Polat; “Gazi kentimize, Şehitler diyarına hoş geldiniz” diyerek başladığı  karşılama ve protokol konuşması bittikten ve kameralarımızın ışıkları söndükten  sonra; hepimize  yeniden ayrı ayrı hoş geldiniz derken yüzündeki gülümseme yüreklerimize sirayet etti. Ve bu ilk buluşmada ki pozitif enerji gezi boyunca eminim benim gibi meslektaşlarımı da motive etti.

Devletin en üst düzey yöneticisi olan, büyük sorumlulukları olan ve dolayısıyla yoğun bir tempo ve stres halinde çalışan; bunun yanında görev ve sorumluluklarını eksiksiz yerine getiren, her halinden, söyleminden toprak ve bayrak sevdalısı olduğu anlaşılan vali Polat yerini, statüsünü o kadar fazla hazmetmiş ki; bu bilinçli farkındalık hali O’nu son derece mütevazı bir kimliğe büründürmüş.

Öyle ki; Vali Polat’ın sıcacık samimi yaklaşımı, eşsiz sohbeti ve kucaklayıcı tavrı ; Kars’ın içimize işleyen akşam serinliğini adeta ılık bir melteme çevirdi.

Bana göre kıymetli valim ;devletin gülen yüzü, sıcak eli olmayı başarmış.

Kars gezimizde; Türk-İslam ve Gürcü -Hristiyan kültürünün ilk buluşma noktası olma özelliği ile kültürel çeşitliliğin sembolü olan “Ani Ören Yeri'ni” ziyaretimiz, 60 bin askerimizin donarak şehit olduğu  akıllara kazınan vatan savunmasını, âdeta yeniden yaşadığımız “Sarıkamış Şehitliğini

ziyaretimiz, Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği ile 1100 metrekare dolaşılabilir alanı bulunan “Peynir Müzesi’ni ve Kars il sınırları içinde bulunan her biri birinden değerli olan tüm kültürel zenginlikleri keşfetmek son derece keyifli bilgilendirici oldu evet. Hepsi tarihi belleğimde ve arşivimde en güzel yerini aldı.

Ancak; benim için bu kültür gezimizi en anlamlı hale getiren kıymetli valim Polat’ın nezaketi,misafirperverliğı ve hepimizin gönlünde bıraktığı hoş sedası oldu.

Mukadder ben; Kıymetli valim Ziya  Polat’ı tanımaktan çok memnun olan; valim’e hakkıyla yerine getirdiği görevinde yeni başarılar dileyen...

Sevgilerimle...