31 Martta yapılacak olan yerel seçimlere çok az bir süre kaldı. Mübarek Ramazan ayı nedeniyle bugünden itibaren oruç ile birlikte seçimi de yapmış olacağız inşallah.

Her gece televizyonlarda enine boyuna kimin kazanacağı konuşuluyor. Kimin hangi ilçede, ilde, büyükşehirde belediye başkanı olarak seçileceği tartışılıyor.

Büyükşehirler her seçimde önemli. “İstanbul’u alan Türkiye’yi alır” diyenler de var. Bu seçimde çok aday çok parti var diyenlerde.

Seçimin kaderini kimine göre ülkücüler tayin ediyor, kimine göre memurlar, işçiler; bana göre de emekliler.

Evet emekliler!

Yuvarlak rakam 16 milyon emekli var.

Nerdeyse seçmenin % 20’sini oluşturuyor. Aileleri ile birlikte rakam ikiye katlanıyor. Peki kim ne derse desin ben de “ bu seçimin belirleyicileri emeklilerdir” diyorum.

Çünkü hafta sonu iki günlüğüne Ankara’dan çıkıp Yozgat Sarıkaya’ya kadar uzandım.

Kırıkkale’de durum nedir diye bu işin bilenlerine bir yoklama çektim.

“Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve CHP Adayı Milletvekili Ahmet Önal arasında seçim geçer” deniyor. O zaman 50 bine yakın emeklisi olan Kırıkkale de emekli kim derse seçimi o alacak!

Oradan Yozgat’a uzandım. Uğradığım ilçelerde çok renkli seçim çalışması var. Her partinin neredeyse adayı var. Dev afişler yolları süslemiş.

Yozgat’ı çarpık kentleşme nerdeyse içinden çıkılmaz hala getirmiş. Şehir içinde dolaşalım dedik, pişman olduk. Trafik felç. Her taraf beton yığını binalarla doldurulmuş. Neredeyse boş bir arazi yok.

Seçime gelince burada da durum aynı. Emekli ne derse o olacak!

Yani emekli kime oy verirse o seçimin galibi o olacak.

O zaman iktidara düşen emeklinin seçim öncesi gönlünü almak.

Öyle bütçe yok. Durum müsait değil gibi durumlarına; “Bize gelince mi bütçe yok” diyorlar.

Ne yapar nasıl yapar bilemem ama; İktidar Emeklinin gönlünü almalı !

Yoksa bu seçimde emekli, AK Parti adayına değil başka partiye adayına oy verecek.