AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, geçen günlerde  katıldığı bir televizyon proğramında Ankara Büyükşehir'le ilgili bir rüşvet iddiasında bulunmuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin iştiraklerinden “Halk Ekmek’te bir rüşvet şebekesi var, (20-40 bin TL) para karşılığı işe alım yapıyorlar” diyen Özcan, bu şekilde rüşvet karşılığı 200 civarında işçi alındığını iddia etmişti.

Uzunca bir süre  Sn. Mansur Yavaş’dan bir ses çıkmadı, ABB’den de bir açıklama  yapılmadı. Baktılar ki Özcan iddialarında kamuoyunda ilgi görüyor, hemen algı medyasını harekete geçirecek açılama geldi.

ABB, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Halk Ekmek şirketinde “para karşılığı işe alım yapıldığı” iddiası üzerine 21 Temmuz 2023 tarihinde teftiş başlattı. 

Belediyeden yapılan açıklamaya göre teftiş sonucunda bahsi geçen ve paranın yatırıldığı hesabın sahibi olduğu iddia edilen kişinin belediye personeli olmadığı açıklandı.

Daha da ilginci  suç duyurusunda, bu iddiaları gündeme getiren AK Parti  Ankara İl Başkanı Hakan Özcan’ın tanık olarak dinlenilmesi istendi.

Bunu haber olarak veren algı medyası açıklamayı şöyle duyurdu  ;

ABB Başkanı Sayın Mansur Yavaş Türk siyasetinde görülmemiş bir hamlede bulundu. “

Ne yapmış Sayın Yavaş  ;  Halk Ekmek hakkındaki iddialar üzerine savcılığı suç duyurusunda bulunmuş “

Ne yapacaktı o kadar büyük iddiaların karşısında

Yenilir yutulur iddialar değildi açıklananlar

Açıklayan da sıradan biri değil iktidar partisinin  Ankara İl Başkanı idi.

Ne kadar da düşünmüşler bu cümleleri kurmak için bilemem ama AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan’dan da cevap gecikmedi.

-Bizi de tanık olarak eklemiş. Ben şeref duyarım. Ankaralıların hakkını söke söke, sonuna kadar savunurum. Ankaralı hemşerilerimde rahat olsun biz bedel ödemeye de hazırız. Siyaseti, Adliye koridorlarına çekmeye çalışıyor. Adliye koridorlarında da biz savunuruz. Ankaralının çıkarlarını savunmak için bunu seve seve üstlenirim. Savcılığa giderek elimdeki belge ve bilgileri sunarım.

-Oradaki çalışanlarımız, işe girenler ya da işe giremeyenler bu konuda mağdur. Olanlar bize ulaştıklarında bu kardeşlerimizin haklarını sonuna kadar savunuruz. Bize bununla ilgili eleştiride bulundular, açıklayın elinizde dekont varsa. Büyükşehir belediyesi bazı arkadaşları işten çıkartıyor. Bazıları zaten işte değil. Bir genel müdürlüğü orada bir şebeke var. O şebeke üzerinden tek Halk Ekmek'te değil başka yerlerde de. Ve aynı zamanda unvan değişikliğini bile oradaki bazı simsarlar parayla rütbe, unvan ve para değişikliği de yapılıyor. Burada çok büyük aymazlıklar var.

-Halk Ekmek'te bu dördüncü ya da beşinci mi genel müdürlük değişimi. 4.5 yılda 1 yıl dolmadan genel müdür değişmiş. Orada bir şebeke var. Bu şebeke her geçen gün aslında onlara da yük oluyor ama şu anda ne yazık ki 6'lı masanın diyetini ödediği için Mansur bey her bir daire, her bir birim, her bir şirket bir yere bağlı. Devlet içinde devlet olmuş. Aslında kendisi aday olmayarak bu işkenceden kurtulması gerekir.

Bu tartışma adliye koridorlarına taşınıyor.  Türk Adaletinin vereceği kararı beklemek gerek.

Ancak benim söyleyeceğim bu hamur daha çok su kaldırır gibi görünüyor.