Belediye iki kaplıcayı kiralama kararı almış.

Muhtemelen ve hiç şüphesiz “Hamamlar satılıyor” feveranları yükselecek, yüksek perdeden isyanlar, haykırışlar ve “istemezükler” ayyuka çıkacaktır. Maho Aga’nın “Köyü sataram haa…” esprileri bile yapılır muhtemelen.

Yerine ve duruma göre han da satılır hamam da. Ya da bir başka şekilde kiralanır. Bunda abes bir durum yok.

Ancaakk….

Hamamlar eğer birilerine peşkeş çekilmeyecekse, ihalesi şeffaf ve akıllarda şüphe bırakmayacak şekilde yapılacaksa, kiraya verilen kişi veya kuruma Haymana’nın, belediyenin ve kişilerin haklarını ve çıkarını en iyi şekilde koruyacak bir anlaşma yapılırsa, fiyat politikası müşteriyi zora sokmayacaksa, orada istihdam edilen veya edileceklerin aynı şekilde hakları korunacaksa özelleştirme en uygun ve mantıklı çözümdür. Ve o her türlü kaosun ve çözümsüzlüğün kaynağı kahrolası siyaseti de lütfen buraya sokmayın. Liyakatli ve adil olun. Hepimiz kazanalım.

Bakın yıllardır aynı cenderede dönüp duruyoruz. Ne çalışanlar ile ilgili şikayetler bitiyor, ne de işletme ile ilgili. Çalışanların da bazıları yukarıdan torpilli olduğu için “öte git” denemiyor. Çünkü orada çalışan ya bir encümenin yakını ya da partinin adamı. Sonuçta hizmet kalitesi düşüyor, gelen misafirlerin de haklı şikayetleri ayyuka çıkıyor.

Yıllardır altın yumurtlaması gereken kaplıcaların hali ortada. Bir arpa boyu yol alamadık. Bakın işte Kızılcahamam, az uzağa git Afyon veya bir başka yerlerdeki kaplıcalar. Kamunun işlettiği de var, özel işletmenin tasarrufunda olan da. Fark gece ve gündüz kadar ayan beyan ortada. Çünkü özel teşebbüs buraları bir şirket gibi yönetir. Kâr amacı güder ve müşteri memnuniyeti adına tüm şartları zorlar. Sonuçta hem gelen memnun kalır, hem de Haymana esnafı.

Başkan Turgut’un aldığı bu kararı ben şahsen destekliyorum. Hatta geç bile kalındı. Yıllar önce yapılmalıydı. Çünkü kaplıca turizminde elalem aya giderken biz daha “Murat gilin damından atlayamadık”. Adımız dünyanın en iyi suyu diye anılsa da, icraatte Afrika’nın medeniyeti henüz keşfetmemiş kabileleri kadarız.

Tekrar söylüyorum, insanların kafalarındaki soru işaretleri giderilip hakkaniyetli bir şekilde kiralandığı ve işletildiği sürece sonuna kadar alınmış en doğru ve cesur kararlardan birisidir.

Yok torpillerin havada uçuştuğu, birilerine yapılan bir kıyak olarak kiralanırsa, eski tas eski hamam’dan bir tık öteye gitmez. Biz de terlediğimizle kalır, sırtımızda bir okka kirle başa döneriz.

xxx

HAFTANIN HABERİ; Bu yılki fitre fiyatının en az 50 TL olmasını bekleyen garip gureba tayfası 1 TL’lik fitre artışı yapan diyaneti istifaya çağırdı.

HAFTANIN SÖZÜ; Bir yalandan sonra söylenen tüm gerçekler şüpheli hale gelir.