Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Haymana’ya geldi. Bir anda yüzlerce koruma, eskort, danışman, yüzlerce büyükşehir belediyesi çalışanı, onlarca basın mensubu, birçok araç, zırhlı araçlar, son model jipler, protokolün Haymana girişinde başkanı karşılaması falan… hiçbirisi olmadı elbette.

Başkan Mansur Yavaş sadece tek araç ve yanında iki kişiyle, 4 kişilik bir koruma ekibiyle, kimsenin ruhu duymadan eski milletvekilimiz Sedat Çevik’in düzenlediği merkez mahalle muhtarlarının davetli olduğu kahvaltıya katıldı.

Ne siren sesi, ne depdebe, ne abartılı karşılama ne de milleti itip kakan korumalar ortalarda yoktu. Yavaş sıradan bir devlet memuru gibi geldi, oturdu Haymana’nın meşhur koyun yoğurdunu kaşıkladı, höşmerimini usulca yedi.

Burada Sedat Çevik’e bir parantez açmak istiyorum. Milletvekilliği döneminde Haymana adına gelmiş geçmiş en faydalı vekilimizdi. Bunu ben değil hemen her köyden muhtar veya vatandaş dile getirir. Demek ki “yan gelip yatmamış.” Bugünde kardeşi Vedat Çevik ile birlikte ilçenin en fazla istihdam sağlayan kişisi. Özellikle “dizini kır evinde otur” diye ötelediğimiz kadınlarımız, onun işyerinde ev ekonomilerine ciddi katkılar yapıyorlar.

Çevik kendi söylemiyle, hiçbir çıkar gözetmeksizin görüşüne yakın hangi bürokrat, siyasetçi varsa yine kendi kesesinden ağırlıyor, muhtarları onlarla bir araya getiriyor ve “İşte Ankara’yı, dolayısıyla Haymana’yı yönetenler. Deyin diyeceğinizi, isteyin ne isteyeceksiniz” diyerek taleplere aracı oluyor. Çokta iyi ediyor. “Zamanında memleketime yapacağımı yaptım, unumu eledim eleğimi astım. Bana ne” demiyor, bundan sonra da bu tür çalışmalarda hep ön ayak olacağını söylüyor. Eyvallah Sayın Vekilim..

Gelelim Başkan Yavaş’a… Yavaş bundan birkaç ay önce katıldığı bir TV programında “İlçe belediyelerinden parti gözetmeksizin kim olursa olsun istihdam ve kalkınmaya yönelik projesiyle gelsin, istediği herşeyi bizzat biz yapacağız” demişti. Kendisine bunu hatırlattım. Başkan Yavaş, “Sözümün arkasındayım. Proje ile gelen herkese kapımız açık. Ama kimse gelmedi ki” dedi.

Başkan Özdemir Turgut, bu konuda mezbaha projesi hazırlayacaklarını belirtti. Bekleyip göreceğiz. Biz projemizi sunalım, sonra “Vay gelen giden proje yok” denmesin.

Başkan Yavaş bizim şu meşhur 3T’mizden birisi olan tarım konusuna çok meraklı. Tarihi, turizmi biz yapalım ama tarım konusunda da ona ciddi ve gerçekten istihdam sağlayacak dev bir proje sunalım ve “Haydi bakalım başkan. İşte sana proje. Tut bakalım sözünü” diyelim. Tutarsa biz yine kazanırız. Yok tutmazsa siyaset için mis gibi koz olur “Attı tuttu, bak projemizi götürdük yapmadı” diye meydanlarda halka şikayet edersiniz.

Mansur Yavaş, belki bir yumurta yumurtlayıp akşama kadar feryat figan bunu reklam yapan birisi değil. Karakteri de zaten ona müsait değil, ama sessiz ve derinden bir didinme içerisinde. Biz de ucundan kıyısından nemalansak iyi olmaz mı? O Yavaş olabilir, ama biz çok hızlı koşmak zorundayız. Çünkü memleketin ağırdan alacak takati ve lüksü kalmadı.

HAFTANIN HABERİ:Tarlasında kavunun römorkunu 100 liraya satıp pavyonda dilimini 15 liraya yiyen A.Ö, hesaba itirazdan komalık oldu.