Ankara'ya uzun yıllar hizmet eden Orhan Ünsal; Türkiye çapında çok önemli projelere imza atmıştır.

1981 yılından bugüne, sürekli gelişen ve büyüyen yapısıyla Türkiye ekonomisine katma değer sağlayan Ünsal Group Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ünsal; başında bulunduğu şirketin tüm birimleri ve çalışanları ile birlikte; yüksek kalitede, sıra dışı projeler üretmeye ve hayata geçirmeye devam ederek, sektördeki ayrıcalıklı yerini almayı çoktan başarmış bir iş insanı.

Ankara'ya uzun yıllar hizmet eden Orhan Ünsal; Türkiye çapında çok önemli projelere imza atmıştır. Mesleki ilkesi topluma hizmet etmek ve ülkenin refahına katkı sağlamak olan Orhan Ünsal; hayata geçirdiği projelerle sadece şehirleri güzelleştirmekle sınırlı kalmıyor bir yandan da sağladığı istihdamla işsizlik sorununa çare olamaya çalışarak yüzlerce kişinin ekmek kapısı da oluyor.

40 yıldır hayalini kurduğu ve dünya çapında bir proje olma niteliği taşıyan “Meva Şehir Projesini” hayata geçiren, bu proje ile Ankara’da adeta ikinci bir şehir oluşturan, projenin içerisinde 7.000 m²’lik biyolojik göleti ile Ankara’ya denizi getiren, her projesi ile insanlara rahat ve konforlu bir yaşam alanı oluşturmaya gayret eden Orhan Ünsal’ı hep müteahhit kimliği ile tanıyoruz.

Yıllardır edindiği misyonunu eksiksiz yerine getirerek sektöre adını altın harflerle yazdıran Ünsal; sadece başarılı bir iş insanı değil. Aynı zaman da güçlü bir maneviyatı ve renkli bir kimliği barındırıyor karakterinde.

“Geçmişte Başını Gökyüzüne Çeviren Çocuk Şimdi Türkiye’nin Geleceğine Yön Veriyor”

Henüz ilkokul yıllarında eğitim aldığı köy okulunun bahçesinde oyun oynarken gözü hep yükseklerden uçan uçaklara takılan Orhan Ünsal; bir gün uçağa binme ve hatta pilot olma hayali kurardı. Ve  O çoçuk büyüdü, eğitimini tamamladı, finansal refahını sağladı, herkesin gıpta ettiği bir iş insanı oldu. Aradan geçen yıllar O’nu çocukluk hayalinden vazgeçirmemişti. Sonunda hayalini kurduğu hem uçağa binme hem de uçağı kullanma hayallerini bir bir gerçekleştirdi. Yıllar önce uçağa binme hayali kuran O çocuğun bu gün kendi adını taşıyan bir hava parkı var. “Orhan Ünsal Hava Parkı”

Renkli ve güçlü maneviyata sahip olan Orhan Bey; sadece kendi hayallerini gerçekleştirmekle kalmadı, yüzlerce çocuğun hayallerine kanat takmayı başardı. Nasıl mı? Şöyle ki; Orhan bey adını taşıyan hava parkında ulvi yönü çok yüksek olan bir çok etkinlik düzenliyor rutin aralıklarla. Yakın geçmişte deprem bölgesinden gelen yüzlerce depremzede çocuğun uçma hayallerini gerçekleştirdi. “Gökyüzünde vefa etkinliği” ile yüzlerce minik yüreğin güçlü kanatlarla uçmalarını sağladı. Bu “vefa etkinliği ” ile şehit ve gazi çocukları ile yardıma muhtaç çocukları bir araya getirerek, onların da hayallerine kanat takmayı başardı Orhan Ünsal.

“Ünsal’a Kültür Sanat Muhabirleri Derneği’nden Teşekkür”

Orhan Bey, başarılı bir iş insanı ve renkli kişiliğinin yanında kültür ve sanata değer veren, bu alanda yapılan çalışmaları hep destekleyen yönüyle de öne çıkıyor. Öne çıkıyor diyorum ancak; Orhan Bey o kadar tevazu sahibi bir kişilik ki; bu yönünün konuşulmasını pek arzu etmiyor. Ancak ben nicelerine örnek olması açısından bu yönünün de bilinmesi gerektiğini düşünüyorum. Öyle ki Kültür Sanat Muhabirleri Derneği olarak hayata geçirdiğimiz bu yıl 5’incisi düzenlenen “Medya Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları” etkinliğimizde  “çorbada benim de tuzum bulunsun” diyerek ulaşım sponsorluğunu üstlenmesi bizler için çok kıymetli bir destek oldu.

Yani sözün özü; Orhan Bey sadece başarılı bir iş insanı değil; hem prestijli projelerin hem de gönüllerin kahramanı.

Mukadder ben; Kültür Sanat Muhabirleri Derneği’mizin gerçekleştirdiği etkinliğimize sağladığı desteklerinden dolayı, şahsım ve dernek Başkanım İbrahim Gökdemir adına teşekkürü bir borç bilen, nice projelerde de işbirliği içinde olmayı dileyen...

Sevgilerimle...