Çok seçim gördüm… Bunlar arasında öncesi ve sonrasıyla unutulmazları olduğu gibi verilen sözlerin unutulduğu seçimler de var.

Çok seçim gördüm…
Bunlar arasında öncesi ve sonrasıyla unutulmazları olduğu gibi verilen sözlerin unutulduğu seçimler de var. Hatta kısa süre önce vaatlerle ilgili birkaç sualin tek kelimeyle ‘hatırlamıyorum’ diye geçiştirilmesi güncel bir örnektir buna.
Yine de şunu vurgulamak isterim: Verilen sözler tutulmasa bile, seçim süreçleri ülkenin ve şehirlerin çok önemli sorunlarıyla çözüm yollarının gündeme getirildiği ortamlardır. Öyle ki, her yıl seçim olsa diyesi geliyor insanın!
***
İçinde bulunduğumuz ve hafta sonu oylarımızla neticelendireceğimiz yerel seçim süreci de her konunun ve sorunun dile getirildiği, çözüm yollarının bir vaat olarak bile olsa kamuoyuna sunulduğu dönem şeklinde eriyip gidiyor…
***
Demek istediğimi Ankara özeline indirgemem gerekirse, öne çıkan önemli hususları birkaç madde halinde hatırlatmak isterim…
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin Adayı Mansur Yavaş ile AK Parti’nin ABB Başkan Adayı Turgut Altınok başta olmak üzere; İYİ Parti ABB Adayı Cengiz Topel Yıldırım ve YRP Adayı Suat Kılıç ile diğer partilerin Ankara Büyükşehir belediye başkan adayları sayısız vaatleriyle oy istiyor Başkentlilerden…
Daha önce, 15 Mart’taki “Ankaralılar naat gerektiren vaat istiyor” başlıklı yazımda söz konusu vaatleri özetlemiştim…

Bu yazımda da özetin özetini üç başlık altında aktarmak istiyorum.
***
Birincisi; her seçimde olduğu gibi kadınlar ve çocuklarla ilgili plan ve projeler bir vaat olarak öne çıkıyor ama sayıları 16 milyonu bulan emekliler de başkan adayların göz diktiği büyük bir oy deryası!
Ankaralı emeklilere hem başkan adayları hem de merkezi hükümet söz üstüne söz veriyor. Desteğe muhtaç olanlara aylık maaş ve sosyal yardımdan ücretsiz ulaşıma kadar pek çok söz veren adayların emekliden tek isteği var: Oyunuzu bana verin!
***
İkincisi; büyükşehirlerin en büyük sorunlarından biri olan ulaşım ile ilgili. Ankara’nın otomobil ve insan trafiği bakımından yoğunluk yaşanan yerlerine kavşak, battı / çıktı, alt ve üst geçit gibi birçok söz veriliyor ama bunlar içinde asıl belirleyici olan metro projeleri elbette. Bu kapsamda başta Esenboğa, Gölbaşı ve Çankaya olmak üzere çok önemli yerlere metro hatları yapılacak. Buna karşılık adayların tek isteği var: Oyunuzu bana verin!
***
Üçüncüsü; herkese ve her kesime pek çok söz veriliyor ama artık 22 üniversitesiyle bir öğrenci şehri de olan Ankara’da eğitim gören öğrencileri sevindiren ulaşım, barınma ve beslenmeyle ilgili vaatler de dikkat çekiyor. Doğal olarak adayların onlardan da tek isteği var: Oyunuzu bana verin!
***
Ben de derim ki;
Başkanlığa adaylar söz üstüne söz verir
Kimi unutur bunu kimi sözünde durur
Ölmeyip de yaşayan elbet sonucu görür
Oy verip de unutma takipçisi olasın