31 Martta yapılacak yerel seçimler için aday belirleme çalışmaları son hızla sürüyor.

Bütün yurtta yaşadığımız beldede, ilçede, ilde ve büyükşehirde beş yıl süre ile bizi kim temsil edecek ise bunun bu ay sonuna kadar aday olarak gün yüzüne çıkması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı sonrası İstanbul'da süreç ile ilgili açıklamalarda bulundu.Biz de siyasi gazeteci olarak Başkent kulisinin derinlerinden gelen sesleri dinliyoruz.Biraz ilçeler bazında konuşulanlardan bu köşemde zaman zaman size duyumlarımı ileteceğim.

İşte klavyenin tuşlarından çıkan ilk kulis bilgisi;

 MHP’ye  mevcut belediyelerdeki yani Etimesgut, Gölbaşı ve Polatlı’ya ilaveten  Ankara da 2. Bölgeden bir ilçenin daha verilmesini istiyor.

 2. seçim bölgesine şöyle baktığımızda; Akyurt, Altındağ, Çamlıdere, Çubuk, Güdül, Kahramankazan, Kalecik, Keçiören, Kızılcahamam ve  Pursaklar ilçeleri bulunuyor.

Yine siyasi kulislerde bu bölgeden Kalecik’in verileceği daha öne çıkıyor.

Buna destek bilgi ise mevcut Ak Partili Belediye Başkanı Dr. Duhan Kalkan’ın aday olmaması.

Eğer Kalecik AK Partiden MHP’ye verilirse iki dönem öncesinden beri CHP ile yönetilen ilçeyi tekrar CHP'li belediyeye teslim etmek demektir.

Bu sonuca seçimlerin sonuçlarına baktığınızda sizde görebilirsiniz.

28 Mayıs da yapılan milletvekili seçimlerinde Kalecik’de Cumhur ittifakı  % 68 oy alırken, Millet İttifakı  % 31 oy almış.

31 Mart 2019 Yerel seçimlerinde ise ; Ak Parti Adayı ve şu anki Kalecik’in başarılı Belediye Başkanı Dr. Duhan Kalkan % 60.50 oy ile belediye başkanı olurken, CHP adayı % 31  oy almış.

Şimdi şunu diyebilirsiniz bana;  MHP Adayını Ak parti desteklerse seçimi alacak güce sahip.Yerel seçimlerde parti oylarını top yekin bir yere götürmek öyle her baba yiğidin harcı değil. Ancak siyasi gazeteci olarak karar vericilerin böyle düşünmeyeceğini tahmin ediyorum.

Üstelik burada MHP adayı seçimi kaybederse Ak parti desteklemedi fikri öne çıkar, bu da Cumhur  ittifakının hiç hoşuna gitmeyecek derecede probleme yol açabilir.

Yani Kalecik MHP’ye verilmeyecek, Ak Partide kalacak. Niye mi ?

Karar vericiler hemen Kalecik'ten yarım saat ilerideki Kırıkkale'de yerel seçimde MHP’nin aday çıkarmayacağı ve AK Parti adayını destekleyeceğini açıklandı.

Demek ki karar vericiler AK Parti’nin iki vekil çıkardığı şehirde 28 Mayıs'ta yapılan milletvekili seçiminde CHP’ye bir vekili ikinci kez hediye etmenin hatasını anlamış olacaklar ki;

Bu yerel seçimde MHP’nin Kırıkkale'de aday çıkarmamasına AK Parti’yi desteklemesine karar vermişler. Bu üst akıl başarısını Kalecik'te de gösterecek derim.

Klavyenin son olarak tuşlarına basarken şu soru aklınıza gelebilir !

 Peki, Kalecik verilmeyecek ise MHP’ye 2. Bölgeden hangi ilçe verilebilir ?

Onu da inşallah bir sonraki köşe yazımın konusu yaparım !