Üç gün süren festivale yoğun bir ilgi vardı.

13. Uluslararası Kalecik Karası Üzüm Festivali resmi programla  mehter takımı ve Ankara Kulübü gösterileri beğenildi.

 Festivalin onur konuğu  Kıbrıs Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre idi.

Kıbrıs evinin açılışında kendisi ile ayak üstü bir sohbet etme imkanı buldum.

Rahmetli Rauf Denktaş’ın misafiri olarak bir hafta Kıbrıs da kaldığımızı hatırlayarak, Ömrünü Kıbrıs davasına adamış olan Denktaş’ı saygı ve rahmetle yâd ettik.

Tören Birleşmiş Milletlerin son günlerde yol konusunda çıkardığı gürültüye dikkat çekti, bunlar bizi yıldıramaz” dedi.

Türk Devletleri Teşkilatı’nın Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde önemli mesafeler aldığına değinen Töre, dünyada birçok etnik birlik olmasına karşın Türklerin birliğinden emperyalist kesimlerin rahatsızlık duyduğunu kaydetti.

Festivale  Ak Parti Milletvekilleri de ilgi gösterenler arasındaydı,.

 Ak Parti Ankara Milletvekilleri Fuat Oktay, Orhan Yeğin, Osman Gökçek, Asuman Erdoğan ve  Zehranur Aydemir katılım sağladılar.

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, Ak Parti Akyurt İlçe Başkanı Murat Yıldırım, Ak Parti Kalecik İlçe Başkanı Necmi Darıcı, Kalecik Ziraat Odası Başkanı Ömer Şahin katıldı.

Kalecik Belediye Başkanı Duhan Kalkan duygularını şöyle ifade etti  “Kalecik 1825 yılında belediye teşkilatının kurulduğu Ankara’nın en kadim şehridir Ankara’da 100 bini aşkın hemşerimizle tarihimizle, doğamızla, kültürümüzle Ankara’mızın değerlerinden birisidir.

Kalecik’te 1930 yılından bu yana panayırlar düzenlenmektedir. Bu festivallerde yıllardır misafir ağırlıyoruz. Geçen yılki festivalde 150 kişiyi ağırladık. Bu yılda 3 günlük süre içinde geçen yıl ki rakamı geçtik.

 Başkan Duhan Kalkan’ı ve ekibini tebrik ediyorum. Organizasyon da başarılı bir  dönem yaşıyorlar.

Kalecik Karası üzümlerini bağlarda topladık, röportajlar yaptık.13. Kalecik Karası Üzüm festivalinde Kanal5 kameralarının görüntülerini hafta sonu ekranlarda görebilirsiniz