Ülke çapında olduğu gibi Başkentte de mevsim normallerinin üzerinde bir hava sıcaklığı var. Adeta kavruluyoruz. Ara sırada yoğun yağmurun bereketi bazı yerlerde sele dönüşebiliyor.

Kimileri kapalı mekânda klima altında bile sıcaktan bunalıyorlarken, kimileri de 40 derece sıcağın altında işini yapmaya devam ediyor.
Yüreğinde bir derdi olanın, bir şey yapma idealine sahip olanın soğuk veya sıcak diye bir kavramın önemi yok.
Haftanın değerlendirmesine birlikte bakalım…Kim, nerede, ne yapmış?

SİNCAN BELEDİYESİ’NİN ÇEVRE BAŞARISI KONUŞULDU

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca Çevre Haftası kapsamında Başkent Millet Bahçesi'nde "Hepimizin bir dünyası var" temalı "ÇEVREFEST" düzenlendi. Sıfır atık çalışmaları ve çevre dostu projeleriyle adından sıkça söz ettiren Sincan Belediyesi de festivalde stant açtı.

Temizlik amaçlı sirke, solucan gübresi ve kuru mamanın tanıtıldığı Sincan Belediyesi standı festivalde dikkat çekti.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan başta olmak üzere stant gün boyu ziyaretçilerini ağırladı. 7'den 70'e her katılımcının ilgisini çeken çalışmalar belediye personellerince tanıtıldı.
Başkan Ercan, Sincan Belediyesinin çevreyi koruyan ve güzelleştiren, gelecek nesillere daha yeşil ve yaşanabilir bir dünya miras bırakmayı hedeflediğini söyledi. Ercan, "Sıfır atık hareketini destekleyen ve sürdürülebilir ekosistemi hedefleyen projelerimizle ÇEVREFEST festivalindeki yerimizi aldık.” dedi.

Başkan Ercan’ın çevre konusundaki başarısı bir kez daha konuşuldu.
Biz de stantlarda belediyelerin önemli hizmetlerini yakından görme imkânı bulduk.
Önceki yılda da aynı görkemlilikte bir festivale ev sahipliği yapan bakanlık bu kez yine örnek bir organizasyona imza atmış.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu dostumuz ile ekibini tebrik ediyorum.

YAKUP ODABAŞI'DAN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMALAR

Bildiğiniz gibi 31 Mart yerel seçimlerinde Gölbaşı’nda belediye başkanlığı koltuğunda değişiklik oldu. MHP’li Ramazan Şimşek seçimi kaybetti, CHP’den aday olan Yakup Odabaşı belediye başkanı seçildi.
Şimşek zamanında yapılan bazı beğenmediği uygulamaları yeni başkan Odabaşı bir bir mecliste açıklamaya başladı.
Şimşek dönemindeki promosyon olarak yapılan bardak, çanta, pano gibi işlerin ilçe halkının cebinden çıktığını söyleyerek zehir zemberek eleştirilerde bulundu.

Başkan Odabaşı, seçime iki ay kala üzerinde Ramazan Şimşek'in ismi yazılı 1 milyon adet bardak bastırıldığını belirterek, "Bu bardaklardan 400 bin adet daha elimizde bulunuyor. Bu isim yazılı bardakları ne yapmamız gerektiğini meclis üyelerimize ve kamuoyuna soruyoruz. Güya seçime iki ay kala bu bardaklardan 1 milyon adet kullanılmış. Bu bardakları atamayız, bu şekilde kullansak vatandaş bize ne der? Buna çözüm üretmeye çalışıyoruz. Yazık, günahtır bu vatandaşın parası." Diyor.

Başkan Odabaşı, seçimden sonra paylaşım noktasında gönüllü bayanların düzenleme yaptığını ancak bu süreçte şeffaflık ve düzen eksikliği olduğunu vurguladı. Odabaşı, "Oraya ne girdiği ne çıktığı belli değil. Kaç tane koli girdiği, kime ne verildiği belli değil." ifadelerini kullandı.

Odabaşı, önceki yönetimin israfına dikkat çekerek, belediyede kullanılan şekerlerin bile üzerine isim yazıldığını kaydetti. Bu durumun vatandaşın parasının çarçur edilmesi anlamına geldiğini belirten Odabaşı, "Yazık, günahtır bu vatandaşın parası." diyerek tepki gösterdi.
Ne diyelim, bu açıklamalar karşısında muhatabında bir cevabı var mıdır diye bekliyoruz.

SIRADIŞI BELEDİYE BAŞKANI VELİ GÜNDÜZ ŞAHİN

Mamak Belediyesi Basın Yayın Müdürü Atlas Sibel Arslan’ı geçtiğimiz günlerde makamında ziyaret etmiştim. Samimi geçen kısa sohbetimizde medyanın içinden gelen biri olarak olumlu bir izlenim bıraktı bende.
Başkan Şahin, öncelikle Basın Yayın Müdürlüğünü 4’üncü kata güzel bir yere taşıtmış. Bu bize ve medyaya verilen önem açısından önemli.

Buradan hareketle Atlas Hanım’ın işi zor. Çünkü Çok hareketli bir başkanı var. Onu takip etmek öyle kolay değil.
Medya bazı siyasetçileri takip ederken zorlanır. İşte onlardan biri de Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin olacak gibi.
Mamak belediye başkanı Veli gündüz Şahin sıradışı belediye başkanlığı portresi çiziyor.

Kimi zaman asfalt atan belediye işçileriyle iş makinelerine binen, kimi zaman şampiyon genç sporcuları yalnız bırakmayan Veli gündüz Şahin, belediyeye gelen ihbarları yerinde ziyaret ederek vatandaşın yanında yer alıyor .

ÇALIŞAN İLE SAMİMİYET KURMAK ÖNEMLİ

Bir belediye başkanı dostum demişti ki; eğer evinden belediyeye gelirken patlayan su borusunu ilgili yeri arayıp durumu belediye çalışanı bildirmiyorsa o belediye hizmet yapamaz. Çünkü personel işini yani belediyeyi sevmesi gerekir “
Mamak halkı da iki aydan fazla bir süredir görev yapan Veli gündüz Şahin'in bu özelliklerinden mutluluk duyduklarını söylerken kendisine alışmaya çalışıyorlar.
Mamak Belediye Başkanı Veli gündüz Şahin belediye hizmetlerinde ilçeyi başkentte 1 numara yapmanın mücadelesini verdiğini söylüyor.
Ne diyelim… Başarılar Veli başkan. Dikkat et Mamak çok büyük ilçe….

KIZILCAHAMAM REİSTEN ÖVGÜ ALDI

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK parti kampında ilçe hakkında kameralar karşısında söylediği sözler gündem olmuştu.

Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, gerek AK parti kampında gerekse MHP kampında ev sahibi olarak misafirperverliğini iyi göstermiş olacak ki bu övgüye layık olmuş.
Süleyman Acar, 31 Mart’ta yapılan anketleri bile ters düz ederek tekrar seçilmesi, sevilen bir siyasetçi olduğunun göstergesi değil mi ?

Kızılcahamam halkının bir dönem daha kendisine hizmet etme yetkisini vermesinin nedeni bu değil mi?
Bu sözlerden sonra Başkan Acar, hizmetlerine kaldığı yerden devam ettirecek enerjiye sahip.
Doğa harikası bir yerde Kızılcahamam’da Soğuksu Bungalov evleri ve Restoran projesinde belediye sona doğru gelmiş. Yakında açılışı olacak gibi gözüküyor.
Kolay gelsin. Tebrikler Süleyman Acar…..

ANKARA GÜDÜL ‘ÜN GİZLİ SAKLI KALMIŞ YÖNLERİNİ ÖNE ÇIKIYOR

Ben iyi bir çevreciyim. Fırsat buldukça amatör olarak dağlara da çıkarım.
Dağcılık da en sevdiğim sporlardan.
Doğa harikası yerleri bilirim bilmesine de Güdül’ün bu yönlerine ne hizmetse yeni görendim.
Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada Ankara’nın güzide ilçelerinden Güdül’de gizli saklı kalmış bazı yönleri ile gündeme geldi.

31 Mart’ta Belediye Başkanlığına seçilen Mehmet Doğanay bu yöndeki çalışmaları önem veriyor ki taşımış.
Başkan Doğanay, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Doğum ve Jinekoloji Anabilim dalında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Şu an İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde eğitimine devam ederken Güdül’ün çok yönlü özelliklerini de iyi bildiğini söylüyor.
Başkan Doğanay, Güdül’de adrenalin tutkunları için 70 metrelik yükseklikten atlanan ortamların herkese açık olduğunu gösterdi.

Güdül’ün saklı kalmış bir özelliğinin de Sorgun Gölet’inin su sporlarına kazandırılması oldu. Güdül’ün Sup Ankara Kulübü tarafından düzenlenen etkinliğinden görünenler şaşırıyor.
Başkan Mehmet Doğanay’a buradan bir çağrım var! Doğa dostları gazetecileri, Ülke Medya Derneği Başkanı olarak ben de bu işe el atayım. Bir program yapalım oralarda ….

DR.VEYSEL TİRYAKİ KIRILANI, DÖKÜLENİ, YIKILANI YENİDEN Mİ TAMİR EDİYOR DERSİNİZ ?

Belediyecilikte efsane isim desem ne dersiniz?
Hamamönü’nü desem ne dersiniz?
Altınköy desem ne dersiniz?
Çinçin Kentsel Dönüşüm desem ne dersiniz?
Tabi ki Dr. Veysel Tiryaki dersiniz…

Bakan yardımcılığını bile Altındağ aşkı için bırakan Tiryaki iki ayı geçti sessiz sedasız çalışıyor.
Özel kalemden randevu istedim, biraz bekle dediler. Tiryaki’yi aradım “ Acele etme ben haber veririm gelirsin” dedi .
Bir kadim dostu aradım “Başkan kırılan, dökülen, yıkılan ne varsa yeniden hayata geçirmeye çalışıyor. Onları eski haline getirmeden kimsenin karşısına çıkmak istemiyor. “dedi.

İşte onlardan birkaç tanesi; Tarihi Hamamönü El Ürünleri Satış Pazarı yeniden açıldı.
Altındağ Belediyesi Türkiye’de modern olan hayvan satış pazarını otele kurdu. Otel kelimesini ben değil sosyal medyada konuşan pazarcılar söylüyor. Hani sanayi siteleri var ya, üstte teras, alt katında geniş alanlar. İşte öyle bir şey hayvan oteli. Satıcılar; duş alacağı, yatacağı, dinleneceği odalara sahip.

Yine Tiryaki önümüzdeki günlerde eski şaşalı günlerine kavuşturacak Altındağ’ı desem inanmayın. Gidin yerinde görün ne yaptığını…

ŞEREFLİKOÇHİSAR BELEDİYESİNDE VATANDAŞA DOKUNUYOR

Belediye ziyaretlerinde Ankara’nın en uzak ilçelerinden biri olan Şereflikoçhisar’ı ziyaret ettik. Yeni seçilen belediye Başkanı Mustafa Koçak’la makamında sohbet ettik.

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın kurmaylarından genç bir bürokrat. Aslına bakarsanız atanamayan öğretmenlerden.Ama ABB de kırsal Hizmetler Daire Başkanı Mekin Tüzün’ün ekibinden başarılı bir isim. Uzunca bir süre Ankara’nın kırsal kesiminde önemli hizmetlere imza atan Şemsi Uysal gibi ekipten.

Şereflikoçisar da seçkin bir ailenin evladı. Belediye Başkanı Mustafa Koçak, seçildiği günden bu yana seçimde söz verdiği hizmetleri bir bir yerine getirmek için aralıksız çalışıyor.

Koçak , insana dokunan sosyal hizmetlerle öne çıkıyor. Ekibini kurmayı sürdürüyor. Ekip olmadan hizmet olmayacağını iyi bilenlerden.

Sosyal medyadan takip ettiyseniz görmüşsünüzdür. Sabah çorbası dağıtımı yapıyor; fide dağıtımı ile vatandaşın değişik kesimlerine ulaşıyor.

Tuz Gölü kenarındaki düğün salonunu hizmete açacağını ziyaretimizde söylemişti. Hem de orada düğün yapmak istenenlere çok ucuza kiraya verileceğini eklemişti.
Bekliyoruz inşallah…

PURSAKLAR BELEDİYESİN’DE YAPAY ZEKA DÖNEMİ BAŞLADI

Belediyeler çağın gelişmelerine göre teknolojiyi kullanmayı sürdürüyor. Bunlardan birisi de Başkentin tebessüm şehri Pursaklar Belediyesi.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; vatandaşın hizmetlere daha kolay ulaşması için çağın gereğini yaptıklarını söylüyor.
Çetin ; TEDİ Yapay Zekalı Çağrı Merkezimiz ile 0(312)-551-9500 numaralı whatsapp hattımızı arayarak işlemlerini yapay zeka ile yapabilirsiniz” diyor.
Ben denedim sistem güzel çalışıyor.

Tebrikler Ertuğrul başkan ve ekibi.Tebessüm şehrine de bu yakışır.